Sute de migranţi au intrat în enclava spaniolă Melilla, din Maroc, după violenţe cu ofiţerii de frontieră VIDEO

Sute de migranţi au intrat în enclava spaniolă Melilla, din Maroc, după violenţe cu ofiţerii de frontieră VIDEO

Melilla şi Ceuta, cealaltă enclavă spaniolă aflată tot pe coasta nordică a Africii, au devenit, în ultimul deceniu, puncte de trecere populare pentru migranţii africani care încearcă să ajungă ilegal în Europa.

”Un grup mare de migranţi din Africa Subsahariană a trecut prin poarta de acces a punctului de trecere a frontierei Barrio Chino şi a intrat în Melilla sărind peste acoperişul punctului de control”, a anunţat autoritatea reprezentativă a Guvernului spaniol într-un comunicat, fără a preciza numărul lor.

Asaltarea frontierei a început în jurul orei locale 6.40, iar migranţii au reuşit să treacă frontiera la la ora 8.40, ”în pofida unei operaţiuni extinse a forţelor marocane”, se arată în comunicat.

Incursiunea a fost prima importantă de acest fel în aceste enclave de la mijlocul lunii martie, când Spania a adoptat o atitudine pro-marocană asupra Saharei de Vest, un teritoriu pe care Rabatul consideră că îl deţine, dar unde o mişcare de independenţă susţinută de Algeria cere înfiinţarea unui stat suveran.

În săptămânile din 2022 dinainte de această schimbare, numărul migranţilor care au intrat în cele două enclave s-a triplat în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021.

La jumătatea anului 2021, până la 8.000 de persoane au ajuns înotând Ceuta sau s-au căţărat peste gard zile în şir, profitând de îndepărtarea unei plase de securitate de pe partea marocană a graniţei în urma unei dispute diplomatice bilaterale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...