Sute de străini, înşelaţi de o grupare de români prin vânzarea fictivă de bunuri pe internet

Sute de străini, înşelaţi de o grupare de români prin vânzarea fictivă de bunuri pe internet

Peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia au fost înşelate de o grupare de români prin vânzare online de bunuri pe care nu le deţineau în realitate, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 450.000 de euro.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au efectuat şase percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Vâlcea şi Ilfov, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.

Potrivit DIICOT, membrii acestei grupări au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de comerţ online, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le deţineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianţi online şi au modificat contul bancar destinat plăţii contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracţional organizat.

În urma activităţii infracţionale, au fost prejudiciate peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la aproximativ 450.000 de euro.

La sediul DIIOCT - Serviciul Teritorial Piteşti au fost conduse în vederea audierii 28 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în aceste activităţi infracţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria