Suveniruri Kalașnikov, pe cel mai mare aeroport din Moscova

Suveniruri Kalașnikov, pe cel mai mare aeroport din Moscova

Kalașnikov, producătorul celei mai cunoscute arme de asalt din lume, AK-47, cu care a fost dotată armata rusească timp de 70 de ani, a deschis un magazin de suveniruri pe cel mai mare aeroport din Moscova, arată Reuters.

Sursa foto: (c) www.facebook.com / Sheremetyevo International Airport

Turiștii care ajung pe Aeroportul Internațional Sheremetyevo și trec pragul prăvăliei Kalashnikov pot pleca acasă cu suveniruri precum pixuri, umbrele, genți, șepci, echipament de camuflaj, tricouri inscripționate cu ''Iubesc AK'', dar și cu replici realiste, realizate din plastic, ale celebrelor puști celebre în toată lumea.

''Kalașnikov este una dintre cele mai populare mărci asociată cu Rusia", a declarat directorul de marketing al companiei, Vladimir Dmitriev, într-un comunicat de presă. ''Așadar, suntem încântați să oferim tuturor oportunitatea de a pleca din Rusia cu un suvenir cu numele companiei noastre'', a subliniat el, potrivit sursei citate.

AK-47, prima pușcă pe care această companie a produs-o, și-a dobândit statutul de care se bucură astăzi datorită prețului de producție scăzut și a fiabilității în condiții extreme. Introdusă în 1948, aceasta a fost dată în dotare întregii armate sovietice și autorităților din Europa în vremea comunismului, dar a fost utilizată pe scară largă și de rebelii pro-sovietici din Africa și Asia, mai arată Reuters. În plus, celebra armă de asalt, care a fost produsă și sub licență dincolo de frontierele rusești, este folosită intens și astăzi de insurgenți de pe mai multe continente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale