Svetlana Tihanovskaia critică lentoarea cu care UE ajută opoziţia belarusă

Svetlana Tihanovskaia critică lentoarea cu care UE ajută opoziţia belarusă

Lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia a deplâns faptul că Uniunea Europeană este prea lentă şi indecisă în a ajuta în mod corespunzător Belarusul, relatează luni DPA.

''În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, se pare că totul se face prea lent. Mi-ar plăcea să fie mai repede, dar încercaţi doar să deplasaţi un asemenea colos'', a declarat Tihanovskaia pentru site-ul de ştiri independent www.tut.by.

În opinia Svetlanei Tihanovskaia, Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a ajuta mişcarea de opoziţie din Belarus, în particular prin impunerea mai multor sancţiuni economice pentru a-l presa pe Aleksandr Lukaşenko să demisioneze.

''Cerem sancţiuni economice pentru că înţelegem cât de mulţi oameni suferă pentru nimic'', a spus ea în interviul pentru tut.by.

Tihanovskaia (38 de ani) s-a refugiat în Lituania după ce, potrivit rezultatelor oficiale, s-a plasat pe poziţia a doua la alegerile prezidenţiale din 9 august din Belarus, în urma lui Aleksandr Lukaşenko, aflat pe putere de 26 de ani.

După scrutinul din august, la Minsk au avut loc proteste masive în fiecare weekend. ONU a estimat că aproximativ 27.000 de protestatari au fost arestaţi până în prezent.

Uniunea Europeană a atenţionat că alegerile din Belarus nu au fost ''nici libere, nici corecte'' şi a refuzat să-l recunoască pe Aleksandr Lukaşenko ca preşedinte actual.

Organizaţia pentru drepturile omului Viasna, care monitorizează protestele, a raportat că cel puţin 300 de oameni au fost arestaţi în timpul protestelor desfăşurate duminică în Belarus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă