Svetozar Marovic, fost președinte al Uniunii Serbia și Muntenegru, condamnat pentru corupție

Svetozar Marovic, fost președinte al Uniunii Serbia și Muntenegru, condamnat pentru corupție

Svetozar Marovic, fost președinte al Uniunii Serbia și Muntenegru și un apropiat al premierului muntenegrean Milo Djukanovic, a fost condamnat la trei ani și zece luni de închisoare pentru corupție, a anunțat marți justiția, citată de AFP.

Marovic (61 de ani) va trebui, în plus, să plătească o amendă de 1,1 milioane de euro și să facă o donație de 100.000 de euro în scopuri umanitare, a anunțat tribunalul din Podgorica, precizând că ''acuzatul și-a recunoscut fapta'' și a încheiat un acord cu procurorul.

El a fost arestat în decembrie 2015 din ordinul procurorului statului.

Svetozar Marovic a recunoscut că s-a folosit de puterea sa politică pentru a facilita cumpărarea unui teren în stațiunea balneară Budva, oraș de pe coasta adriatică și o bijuterie a turismului muntenegrean, de către o întreprindere ce aparține fiului său.

Fiul său, Milos, fratele său, Dragan, și cumnata sa, Mirjana, au fost și ei arestați în cadrul acestui dosar. Alți membri ai familiei, inclusiv fiica sa, Milena, fac obiectul unei anchete.

Marovic a anunțat marți că a demisionat din postul său de director al consiliului politic al Partidului democrat al socialiștilor (de guvernământ), formațiunea politică a lui Djukanovic, care conduce Muntenegrul de peste 25 de ani.

Svetozar Marovic a fost considerat mult timp principalul ideolog al partidului premierului. El a fost singurul președinte al Uniunii Serbia și Muntenegru din 2003 până în 2006, anul în care Muntenegrul s-a separat de Serbia și și-a proclamat independența.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...