Szijjarto: Gruevski a trecut frontiera legal

Szijjarto: Gruevski a trecut frontiera legal

Nikola Gruevski, fostul prim-ministru macedonean, a trebuit să treacă trei frontiere pentru a intra în Ungaria, a declarat miercuri Peter Szijjarto, ministrul de externe ungar, citat de agenţia MTI.

"În toate cele trei cazuri el a făcut-o în mod legal", a spus el. Szijjarto a insistat că Gruevski a prezentat documentele de călătorie şi autorităţile le-au verificat în fiecare caz.

Ministrul ungar a respins informaţiile potrivit cărora diplomaţi ungari au ajutat la "scoaterea ilegală" a lui Gruevski din Macedonia.

Diplomaţii s-au întâlnit pentru prima dată cu Gruevski la ambasada Ungariei din Tirana şi au fost apoi informaţi despre cererea sa de azil, a precizat el.

Răspunzând la o întrebare, Szijjarto a declarat că nu ştie dacă ieşirea lui Gruevski din Macedonia a fost rezultatul unui acord politic intern secret.

"Dialogul cu Macedonia continuă", a spus Szijjarto, adăugând că el este în contact cu omologul său macedonean şi la fel o face şi ministrul de interne ungar.

Szijjarto a declarat că se va întâlni cu omologul său la începutul lunii decembrie la o reuniune a miniştrilor de externe ai NATO. El a notat că nimeni la reuniunea de luni a miniştrilor de externe din UE nu a ridicat problema.

Potrivit lui Szijjarto, nu este prima dată când membri ai guvernelor altor ţări cer azil şi li se acordă. El a adăugat că ministerul său nu are nimic de-a face cu această chestiune, întrucât decizia privind Gruevski nu intră în atribuţiile sale.

Gruevski a anunţat marţi că a primit azil în Ungaria.

Autorităţile de la Skopje au emis o cerere de extrădare a lui Gruevski în care detaliază patru cazuri de corupţie şi alte câteva anchete privindu-l pe acesta, a relatat televiziunea publică macedoneană Telma TV. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…