Szijjarto: Ungaria nu are nimic de-a face cu ''isteria elitei europene'' provocată de alegerea lui Trump

Szijjarto: Ungaria nu are nimic de-a face cu ''isteria elitei europene'' provocată de alegerea lui Trump

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat luni că Ungaria refuză să aibă de-a face cu ''isteria patetică ce a cuprins elita din Europa'' ca reacție la rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii (SUA), relatează agenția MTI.

Aflat la Bruxelles pentru o reuniune a miniștrilor de externe și ai apărării din țările Uniunii Europene, Szijjarto a afirmat că guvernul ungar consideră ''o veste bună'' alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Șeful diplomației ungare a precizat că intenționat nu a luat parte la reuniunea informală de duminică a miniștrilor de externe din UE, din motive politice.

Potrivit lui Szijjarto, trebuie respectat punctul de vedere al poporului american, chiar dacă decizia sa nu a coincis cu cea a elitei politice europene și a media.

''Este stranie opinia liberal-democrată că, atât timp cât poporul decide într-un mod favorabil elitei, democrația este într-o stare bună de funcționare. Când decizia contravine dorinței elitei, atunci ei convoacă o reuniune de criză'', a spus ministrul ungar.

Alegerea lui Trump este ''în mod clar o veste bună'', deoarece opiniile președintelui american ales privind ''exportul de democrație'' sunt ''favorabile lumii'', a afirmat Szijjarto, adăugând că exportul de democrație ''fără limite'' în trecut a provocat ''o mulțime de necazuri''.

Ministrul ungar a mai spus că diversele părți ale lumii au o istorie, cultură și tradiții diferite și că ar trebui să se țină cont de aceasta.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…