Szijjarto/migranți: Budapesta analizează cu guvernul român măsuri suplimentare de protecție a frontierelor

Szijjarto/migranți: Budapesta analizează cu guvernul român măsuri suplimentare de protecție a frontierelor

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a declarat că Budapesta are în vedere măsuri suplimentare de protecție a frontierelor, inclusiv ridicarea unui gard la frontiera dintre Ungaria și România, dacă presiunile se vor intensifica ca urmare a creșterii numărului de migranți care sosesc pe ruta Balcanilor de Vest, menționând că au loc consultări în legătură cu această chestiune cu guvernul român, relatează luni MTI.

Presiunea exercitată asupra frontierelor Europei de către migranții ilegali nu s-a redus și singura soluție pentru rezolvarea acestei probleme a fost luarea de măsuri stricte de protecție a frontierelor de către Ungaria, printre care construcția unui gard la granița sa de sud, a mai spus ministrul de externe ungar.

Mai mult de 50.000 de migranți ilegali au intrat ilegal până în prezent în Italia în acest an, cu 47% mai mult decât în aceeași perioadă în 2016, iar numărul migranților ilegali care au intrat în România a crescut cu 70%, ajungând la 1.054, în aceeași perioadă, a spus Peter Szijjarto într-o conferință de presă.

Szijjarto a menționat mai mulți factori despre care el a sugerat că ar putea juca un rol în posibila creștere a presiunii migratorii asupra Europei în următoarele luni.

Acordul încheiat de Uniunea Europeană cu Turcia privind migrația este fragil pentru că deși Bruxellesul 'i-a dat președintelui turc sarcina să asigure securitatea continentului' european, cu toate acestea liderii UE continuă să critice Turcia, a spus oficialul ungar.

Situația politică din Macedonia este instabilă și este dificil de văzut dacă conducerea țării va fi în măsură sau va dori să mențină măsurile existente de protecție a frontierelor, a adăugat el.

Totodată, șeful diplomației ungare a criticat Bruxellesul pentru 'exercitarea de presiuni' asupra țărilor care fie au rezolvat problema migrației prin instituirea de măsuri pentru contracararea ei sau au elaborat un plan pentru rezolvarea acesteia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor