Tabără de refugiați lovită de un atac israelian: cel puțin 70 de morți

Tabără de refugiați lovită de un atac israelian: cel puțin 70 de morți

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a anunțat duminică că cel puțin 70 de persoane au fost ucise într-un atac al forțelor israeliene asupra locuințelor dintr-o tabără de refugiați, conform informațiilor AFP.

Atac israelian asupra taberei de refugiați al-Maghazi Foto: captură X

Înainte, ministerul raportase cel puțin 60 de morți și a precizat că lovitura israeliană a distrus cel puțin trei clădiri în tabăra de refugiați al-Maghazi, situată în centrul Fâșiei Gaza.

Această evaluare nu a putut fi confirmată imediat dintr-o sursă independentă. Solicitată, armata israeliană a indicat că "verifică" informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf al-Qudra, a declarat că atacul a distrus "un bloc de locuinţe" şi că numărul morţilor este "probabil să crească" din cauza numărului mare de familii aflate în acel loc în momentul bombardamentului.

În plus, zece membri ai unei familii au fost ucişi duminică într-un atac israelian asupra unei locuinţe din tabăra Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerului Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”