Tabloidul britanic The Sun prezintă scuze pentru editorialul lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle. Ce a scris vedeta TV despre ducesa de Sussex

Tabloidul britanic The Sun prezintă scuze pentru editorialul lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle. Ce a scris vedeta TV despre ducesa de Sussex

Tablodul britanic The Sun a anunțat că regretă publicarea unui articol al lui Jeremy Clarkson despre ducesa de Sussex și că îi pare „sincer rău“, scrie BBC.

Jeremy Clarkson, fostă vedetă BBC Top Gear, are un serial pe Amazon Prime Foto Getty Images

Peste 20.000 de plângeri au fost depuse la autoritatea de reglementare a presei după ce veeta TV a scris săptămâna trecută că o urăște pe Meghan Markle „la nivel celular“.

Ulterior, el a cerut ca articolul să fie retras de pe site-ul The Sun.

The Sun a precizat că opiniile cronicarilor sunt ale lor, dar, în calitate de editor, „odată cu libera exprimare vine și responsabilitatea“.

Articolul a devenit cel mai reclamat articol de către Organizația Independentă de Standardizare a Presei (Ipso).

Ipso a declarat că a primit peste 17.500 de plângeri până marți la ora 09:00 GMT - care au crescut la 20.800 până la ora 17:00.

În locul articolului, site-ul The Sun are acum o copie a unui tweet al lui Jeremy Clarkson , în care acesta a declarat că este „îngrozit că a provocat atâta durere“ și că „va fi mai atent pe viitor“.

Rubrica lui Clarkson, publicată pe 16 decembrie, a fost criticată pe scară largă pe rețelele de socializare.

Fiica sa, Emily, s-a distanțat de cuvintele folosite.

Ea a declarat săptămâna trecută: „Vreau să precizez foarte clar că sunt împotriva a tot ceea ce a scris tatăl meu despre Meghan Markle“.

Kevin Lygo, șeful departamentului de media și divertisment al ITV, a descris comentariile făcute de Clarkson ca fiind „îngrozitoare“, dar a declarat că nu există planuri de a-l înlocui în calitate de prezentator al ediției britancie a emisiunii concurs „Vrei să fii miliardar“.

Rubrica a apărut după lansarea serialului de șase episoade de pe Netflix al prințului Harry și al lui Meghan, în care cuplul a vorbit despre viața lor în familia regală.

În scuzele sale, care au fost publicate pe site-ul său, The Sun a spus „Vom continua să milităm pentru cauze bune în numele cititorilor noștri și în 2023“.

The Sun a declarat că are o „istorie mândră de campanii“, inclusiv munca depusă pentru a aduce o legislație privind abuzul domestic, furnizarea de paturi în aziluri și eliminarea lacunelor dăunătoare din lege.

Ziarul a adăugat că articolul a fost eliminat de pe site și din arhive.

În articolul original, Clarkson a spus:

Noaptea, nu reușesc să dorm, deoarece stau întins acolo, scrâșnind din dinți și visând la ziua în care ea [Meghan] va fi obligată să defileze goală pe străzile fiecărui oraș din Marea Britanie, în timp ce mulțimile scandează «Rușine!» și aruncă cu bulgări de excremente în ea.

„Toți cei care sunt de vârsta mea gândesc la fel“, a adăugat el. „Dar ceea ce mă disperă este faptul că oamenii mai tineri, în special fetele, cred că ea este destul de cool. Ei cred că a fost prizoniera Palatului Buckingham, obligată să vorbească doar despre broderii și pisicuțe.“

În tweet-ul său în urma criticilor, Clarkson a spus că a făcut o referire „stângace“ la o scenă din Game of Thrones, care „le-a picat prost foarte multor oameni“.

În altă parte a rubricii, Clarkson a comparat, de asemenea, ura sa față de ducesa de Sussex cu sentimentele sale față de prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, și față de ucigașul în serie Rose West.

În replică, Sturgeon a spus că vorbele lui Clarkson despre Meghan au fost „profund misogine și pur și simplu îngrozitoare“.

Ea a spus că îi este „milă“ de bărbați precum Clarkson, adăugând:

Nu-mi pot imagina cum trebuie să fie să fii atât de consumat și distorsionat de ura față de alți oameni, iar în cazul lui se pare că în special față de femei, încât să ajungi să scrii acele abuzuri toxice și josnice.

Neil Wallis, comentator media și fost redactor la Sun și News Of The World, a declarat pentru Today Programme de la BBC Radio 4 că Clarkson a fost și el o victimă a echipei editoriale.

„În concluzie, este vorba de un eșec îngrozitor al editării“, a spus el.

El a adăugat: „În cel puțin trei momente mi se pare că au existat oportunități pentru persoanele cu funcții de conducere responsabile de a ridica mâna și de a spune «nu putem publica asta, este greșit». Treaba unui editor este de a proteja uneori un editorialist de el însuși.

Rubrica a primit plângeri și din partea unor personalități politice britanice.

Marți, parlamentarul conservator Caroline Nokes i-a scris editorului de la The Sun, Victoria Newton, cerând „să se ia măsuri definitive pentru a se asigura că nu se mai publică niciodată un astfel de articol“.

Scrisoarea a fost semnată de peste 60 de parlamentari din Marea Britanie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”