Taiwan: Cel puțin 32 de morți într-un accident de autocar (FOTO/VIDEO)

Taiwan: Cel puțin 32 de morți într-un accident de autocar (FOTO/VIDEO)

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise după ce un autocar turistic s-a răsturnat luni noapte pe o autostradă în Taiwan, lângă Taipei, informează Reuters.

Din cele 44 de persoane aflate la bordul autocarului, 30 au fost declarate decedate la fața locului și două au murit în spital, a anunțat departamentul pompierilor, adăugând că 12 persoane erau încă tratate în spitale din jurul capitalei Taipei.
   
Mulți dintre pasageri erau persoane în vârstă.
   
Excursia a fost organizată de Tieh Lien Hua Travel Agency, potrivit biroului de turism din Taiwan.
   
Potrivit unui responsabil al agenției, turiștii erau "probabil" toți din Taiwan.
   

Cauza accidentului nu este clară. Televiziunea locală a difuzat o înregistrare video în care se poate vedea cum autocarul s-a răsturnat după ce a lovit o barieră în momentul în care s-a înscris pe o bretea rutieră care făcea legătura cu o autostradă.
   
Ambulanțe și mașini de pompieri erau aliniate pe marginea drumului, în timp ce echipele salvare încercau să ridice cu o macara autocarul și să-l repună pe roți, după ce toți pasagerii au fost scoși din interior.
   
"Procurorii trebuie să vină la fața locului", a declarat purtătorul de cuvânt al cabinetului Hsu Kuo-yung în direct la televiziune.
   
Acesta nu este primul accident în care este implicat un autocar turistic în Taiwan. La începutul lunii februarie, un autocar care transporta turiști chinezi a izbit un pod în sudul Taiwanului, mai mulți pasageri fiind răniți. Anul trecut, 24 de turiști chinezi au fost uciși, după ce șoferul a dat foc autocarului în timpul mersului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei