Taiwanul îl atacă pe Elon Musk din cauza ultimelor comentarii despre China

Taiwanul îl atacă pe Elon Musk din cauza ultimelor comentarii despre China

Taiwanul "nu este de vânzare", a declarat ministrul de externe al insulei, într-o replică dură la adresa lui Elon Musk, care a afirmat că Taiwanul este parte integrantă a Chinei, intervenind din nou în problema spinoasă a relațiilor dintre Beijing și Taipei.

Musk, proprietarul platformei de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, precum și al companiei de automobile electrice Tesla (TSLA.O) și al rețelei de sateliți Starlink, a făcut aceste comentarii la summitul All-In din Los Angeles, potrivit reuters.com.

"Politica lor (a Beijingului) a fost de a reunifica Taiwanul cu China. Din punctul lor de vedere, poate că este analog cu Hawaii sau ceva de genul acesta, ca o parte integrantă a Chinei care, în mod arbitrar, nu face parte din China, mai ales pentru că... Flota americană din Pacific a oprit prin forță orice fel de efort de reunificare", a spus el.

Ministrul taiwanez de externe Joseph Wu , într-o postare pe X miercuri târziu , a răspuns că speră că Musk ar putea cere Chinei să "deschidă @X pentru poporul său". China blochează X, alături de alte rețele sociale occidentale importante, precum Facebook.

"Poate că el crede că interzicerea este o politică bună, ca și oprirea @Starlink pentru a zădărnici contraatacul Ucrainei împotriva Rusiei", a adăugat Wu, referindu-se la faptul că Musk a refuzat anul trecut o cerere ucraineană de a activa rețeaua sa de sateliți Starlink în orașul port Sevastopol din Crimeea, pentru a ajuta la un atac asupra flotei rusești de acolo.

"Ascultați, Taiwanul nu face parte din RPC & cu siguranță nu este de vânzare!", a declarat Wu, folosind acronimul pentru Republica Populară Chineză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat