Taiwanul sărbătoreşte egalitatea şi succesul în lupta cu coronavirusul la cel mai mare Marş Pride din Asia

Taiwanul sărbătoreşte egalitatea şi succesul în lupta cu coronavirusul la cel mai mare Marş Pride din Asia

Peste 130.000 de persoane, multe purtând măşti curcubeu, au mărşăluit sâmbătă prin Taipei pentru a sărbători egalitatea LGBTQ+ şi succesul insulei în lupta împotriva coronavirusului, cu ocazia celui mai mare Marş Pride din Asia şi unul dintre cele mai mari la nivel global din acest an, relatează Reuters.

"Taiwanul a făcut o treabă fantastică atât în legătură cu egalitatea, cât şi cu controlul pandemiei", a declarat Chen Wei-chun, angajat bancar în vârstă de 32 de ani, care s-a alăturat marşului cu o mască curcubeu.

Taiwanul a înregistrat doar 555 de infecţii cu COVID-19 şi şapte decese, majoritatea cazurilor importate, datorită răspunsului timpuriu şi eficient.

Taiwanul a fost primul care a testat sosirile din China la începutul epidemiei şi a impus un sistem de "gard electronic" necesitând o carantină de 14 zile pentru sosirile din străinătate şi urmărirea traseului lor prin intermediul telefoanelor mobile.

Taiwanul a devenit anul trecut primul loc din Asia care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex. În această săptămână, două femei au devenit primele femei ofiţer din armata taiwaneză care s-au căsătorit cu partenerii de acelaşi sex la o nuntă militară, marcând un alt reper pentru drepturile LGBTQ+ în Asia.

Potrivit organizatorilor, peste 130.000 de persoane au mărşăluit pe străzile din Taipei la parada anuală Pride, alături de marile partide politice, inclusiv Partidul Democratic Progresist (DPP).

"Pe fondul pandemiei globale, avem nevoie de mai multă dragoste (...) pentru a ne uni şi tolera diferenţa, pentru a face Taiwanul un loc mult mai progresist", a scris premierul taiwanez Su Tseng-chang într-o postare pe Facebook pentru a susţine Marşul Pride.

Cu toate acestea, Taiwanul democratic rămâne divizat asupra altor chestiuni conexe precum părinţii de acelaşi sex, în timp ce cuplurile gay au voie să se căsătorească doar cu străini din ţări unde căsătoria între persoane de acelaşi sex este de asemenea legală, notează Reuters.

Preşedinta Tsai Ing-wen, criticată de unele grupuri religioase în această săptămână după ce a chemat oamenii să se alăture Marşului Pride, a făcut sâmbătă ecoul sprijinului pentru egalitate.

"Cuvintele cheie de astăzi sunt dragoste, toleranţă şi un Taiwan mai bun", a scris ea pe Facebook, alături de un steag curcubeu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...