Talibanii au atacat o bază militară iraniană. Cel puțin trei morți. „Vom cuceri Iranul” VIDEO

Talibanii au atacat o bază militară iraniană. Cel puțin trei morți. „Vom cuceri Iranul” VIDEO

Un schimb de focuri a dus la decesul a cel puțin trei oameni, la o bază iraniană ce a fost atacată de talibani, la graniţa dintre Iran şi Afganistan. Ambele părţi se acuză reciproc de deschiderea focului.

Bază iraniană atacată de talibani FOTO captură video

Potrivit Digi 24, între cele două state au crescut tensiunile după ce un baraj construit în Afganistan pe râul Helmand a limitat debitul de apă către Iran, țară afectată de secetă.

Imaginile c momentul în care talibanii atacă baza iraniană au fost publicate pe rețelele de socializare. Cele două țări au o frontieră comună de peste 900 de kilometri. Iranul nu recunoaşte guvernul format de talibani.

„Soldații talibani au intrat astăzi în Iran și au atacat o bază militară iraniană. Cel puțin 3 persoane au fost ucise în confruntările de astăzi de la granița dintre Iran și Afganistan. Nu a fost o idee bună ca Iranul să-și trimită dronele sinucigașe în Rusia...”, este textul care însoțește imaginile publicate pe Twiter.

BREAKING:Taliban soldiers entered Iran today and attacked an Iranian military base.At least 3 people have been killed in today’s border clashes between Iran and Afghanistan.Wasn’t a good idea for Iran to send their suicide drones to Russia…???? pic.twitter.com/Qysxt2cj5u

— Visegrád 24 (@visegrad24) May 27, 2023

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina