Talibanii au omorât şi familia unui jurnalist afgan asasinat

Talibanii au omorât şi familia unui jurnalist afgan asasinat

Un comandant taliban a ucis trei membri ai familiei jurnalistului Bismillah Adel Aimak, asasinat la 1 ianuarie, a informat duminică Comisia Independentă pentru Drepturile Omului din Afganistan (AIHRC), citată de dpa.

Aimaq era redactorul-şef al unui post de radio privat din provincia Ghor din vestul ţării. El a fost împuşcat mortal de atacanţi neidentificaţi de la începutul anului.

Joi, mai mulţi bărbaţi înarmaţi a atacat casa tatălui jurnalistului, la periferia oraşului Firoz Koh. Ei au omorât trei oameni, au rănit alţi patru şi au luat trei ostatici, afirmă AIHRC. Organizaţia pentru drepturile omului a cerut autorităţilor să efectueze o anchetă.

Conform NAI, o organizaţie de monitorizare a presei, anul trecut au fost ucişi în Afganistan cel puţin 11 jurnalişti. Guvernul de la Kabul acuză talibanii, însă insurgenţii islamişti neagă implicarea în crime. Asociaţia Reporteri Fără Frontiere consideră ţara una din cele mai periculoase pentru presă din întreaga lume, iar mai mulţi ziarişti cunoscuţi au plecat în străinătate; cei rămaşi lucrează într-un climat de teamă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...