Talibanii au omorât şi familia unui jurnalist afgan asasinat

Talibanii au omorât şi familia unui jurnalist afgan asasinat

Un comandant taliban a ucis trei membri ai familiei jurnalistului Bismillah Adel Aimak, asasinat la 1 ianuarie, a informat duminică Comisia Independentă pentru Drepturile Omului din Afganistan (AIHRC), citată de dpa.

Aimaq era redactorul-şef al unui post de radio privat din provincia Ghor din vestul ţării. El a fost împuşcat mortal de atacanţi neidentificaţi de la începutul anului.

Joi, mai mulţi bărbaţi înarmaţi a atacat casa tatălui jurnalistului, la periferia oraşului Firoz Koh. Ei au omorât trei oameni, au rănit alţi patru şi au luat trei ostatici, afirmă AIHRC. Organizaţia pentru drepturile omului a cerut autorităţilor să efectueze o anchetă.

Conform NAI, o organizaţie de monitorizare a presei, anul trecut au fost ucişi în Afganistan cel puţin 11 jurnalişti. Guvernul de la Kabul acuză talibanii, însă insurgenţii islamişti neagă implicarea în crime. Asociaţia Reporteri Fără Frontiere consideră ţara una din cele mai periculoase pentru presă din întreaga lume, iar mai mulţi ziarişti cunoscuţi au plecat în străinătate; cei rămaşi lucrează într-un climat de teamă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…