Talibanii își fac griji pentru Andrew Tate și întreabă de soarta lui. Declarație bizară: „Occidentalii au nevoie de Tate”

Talibanii își fac griji pentru Andrew Tate și întreabă de soarta lui. Declarație bizară: „Occidentalii au nevoie de Tate”

Talibanii sunt „îngrijorați în legătură cu Andrew Tate” și „se întreabă dacă acesta a fost eliberat”, a anunțat Sameera Khan, o fostă participantă la concursuri de frumuseţe care face parte din anturajul lui Tate, notează Newsweek.

Frații Tate au fost arestați pe 29 decembrie FOTO Inquam / Octav Ganea

Khan a declarat că a participat la „o întâlnire cu talibanii afgani” pentru a „discuta despre reținerea lui Andrew Tate", un influencer americano-britanic care a fost arestat în România la 29 decembrie, împreună cu fratele său și doi cetățeni români, și acuzat de trafic de persoane.

Procurorii români susțin că frații Tate au constrâns șase femei să facă pornografie, presupusele victime confruntându-se cu „acte de violență fizică și constrângere psihică”. Unul dintre cei arestați a fost, de asemenea, acuzat de viol, deși identitatea lui nu a fost dezvăluită.

„Găzduim un spațiu Twitter cu talibanii afgani pentru a discuta despre reținerea lui Andrew Tate. Ei sunt îngrijorați de Andrew Tate și ne întreabă dacă este deja liber. Ei spun că occidentalii au nevoie de Andrew Tate pentru că suntem oprimați de feministe”, a scris Khan pe Twitter.

Într-un tweet separat, ea a adăugat „#FREETOPG”, cerând ca Tate să fie eliberat, „TopG” fiind o poreclă folosită pentru influencer de către unii dintre susținătorii săi.

Jurnalistul britanic Otto English a postat pe Twitter o captură de ecran din spațiul Twitter, care arată o parte dintre participanți, adăugând „Acest lucru chiar s-a întâmplat".

Spațiul Twitter a fost numit „heart emoji Andrew Tate heart emoji”, urmat de „w/ Taliban”.

În august 2021, talibanii au capturat Kabul, capitala Afganistanului, după ce trupele americane au fost retrase după o insurgență de aproape două decenii.

Tate a declarat că s-a convertit la islam în noiembrie 2021, discutând despre decizia sa într-un videoclip care a fost vizionat de 1,5 milioane de ori.

Printre cei care au participat la spațiul Twitter cu Khan s-au numărat mai mulți utilizatori care pretind că îi susțin pe talibani, unii dintre ei având steagul grupării în poza de profil.

Unul dintre cei care au participat a fost Shahab Lewal, care pretinde că este „membru al Comisiei culturale” a Emiratului Islamic din Afganistan, cu sediul la Kabul.

Newsweek nu a reușit să verifice relația exactă dintre susținătorii autointitulați talibani care participă la spațiul Twitter și grupul mai larg. Talibanii și Sameera Khan au fost contactați pentru comentarii.

Grupul controlează în prezent Afganistanul și pretinde că este guvernul legitim al țării, autointitulându-se Emiratul Islamic al Afganistanului, deși acest lucru nu a fost recunoscut de nicio țară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...