Tanczos Barna, fotografiat în echipamentul naționalei Ungariei. Reacția ministrului Mediului

Tanczos Barna, fotografiat în echipamentul naționalei Ungariei. Reacția ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, 45 de ani, fost președintele al Federației Române de Hochei pe Gheață, a apărut într-o fotografie făcută la Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc, în echipamentul naționalei maghiare, scrie Prosport , care a intrat în posesia imaginii.

Tanczos Barna în echipamentul naționalei de hochei a Ungariei Foto: Prosport

Alături de demnitarul român, în fotografie, apar alte două persoane îmbrăcate cu echipamentul maghiar: în centru, Gabor Tibor, primarul din Cârța, județul Harghita, acolo unde Academia are sediul central, și Nagy Atilla, fost portar de hochei pe gheață, în prezent președintele Academiei Ținutului Secuiesc, conform GSP .

George Justinian, fostul mare jucător de hochei pe gheață, a fost deranjat de această alăturare.

Poza este făcută la Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc. O Academie finanțată cu bani din Ungaria. Probabil că domnul Tanczos Barna a ținut în mod special să-și arate vasalitatea față de stăpânul lui de la Budapesta.

Este cunoscută dragostea acestui individ față de guvernul maghiar dar și sfidarea pe care o arată față de România. Am ajuns ca în țara noastră să stăm precum ghioceii din cauza unui astfel de specimen? E trist ce se întâmplă.

Acest băiețaș a avut tupeul și nesimțirea să meargă în galeria maghiară și să înjure echipa României, el având calitatea de demnitar. Pentru unul ca el Ziua Națională a României e o zi tristă. O parte dintre colegii lui de sorginte maghiară au și recunoscut acest lucru.

Ce mai contează că îmbracă tricoul naționalei maghiare, că la București nimeni nu are curajul să-i spună ceva? Totul pare o normalitate”, a spus George Justinian, legendarul jucător de hochei pe gheață al Stelei și al echipei naționale, pentru Prosport.

Justinian susține, de asemenea, că această bătălie dusă de anumite cercuri din Harghita și Covasna, cu sprijinul ministrului sportului, Eduard Novak, de a pune mâna pe federația de hochei nu este întâmplătoare:

Băieții ăștia au un plan bine stabilit. Vor să mute sediul federației în Harghita iar apoi să creeze centrul de pregătire pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European acolo.

Asta ar însemna că vor primi finanțare directă de la Comitetul Olimpic Român, iar guvernul maghiar nu va mai fi nevoit să pompeze bani. Totul este gândit pas cu pas iar noi stăm și nu zicem nimic. Cei din COSR ar trebui să fie foarte precauți legat de această situație”, a mai spus Justinian.

Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc este locul în care sportivii formați visează doar un singur lucru: să ajungă să evolueze în echipele naționale ale Ungariei. Nicidecum în România. Pentru asta sunt pregătiți sportivii de acolo”, a mai spus Justinian.

Tanczos Barna: E o poză făcută la 25 noiembrie 2016

E o poză făcută la 25 noiembrie 2016, de la vizita unei delegații maghiare. Am făcut schimb de tricouri. Ei au primit echipament al Academiei, noi, tricouri ale Ungariei”, a explicat Tanczos Barna, actual ministru al mediului.

Eu am trei tricouri dragi: al naționalei României de la FOTE 2013, de la Brașov, acesta al Ungariei și un echipament al Finlandei, pe care l-am primit cadou când am împlinit 30 de ani din partea unui prieten. România, Ungaria și Finlanda sunt echipele pe care le susțin când merg la un meci de hochei”, a afirmat Tanczos Barna referitor la această poză, conform GSP.

În mai, ministrul român al mediului a fost implicat într-un alt scandal după prezenţa sa la un meci de hochei , în mijlocul galeriei Ungariei, unde naţionalei României i-a fost cântat imnul Ţinutului Secuiesc.

Prosport subliniază totodată că Tanczos Barna n-a scris nimic pe Facebook de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar pe 13 noiembrie de Ziua Limbii Maghiare transmis un mesaj.

Limba noastră maternă este cea mai frumoasă, inepuizabilă și constant regenerabilă resursă a noastră. Deodată, un atu accesibil tuturor, și o comoară care trebuie hrănită și protejată permanent. 13 noiembrie este Ziua Limbii Maghiare, care poate fi sărbătorită oficial și în România la inițiativa RMDSZ din 2015”, este mesajul lui în limba maghiară postat pe pagina de Facebook , alături de o poză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...