Tapetul, vedeta decoraţiunilor pentru interior în 2021. Vezi ce se poartă

Tapetul, vedeta decoraţiunilor pentru interior în 2021. Vezi ce se poartă

Moda taptului nu este nouă, însă în ultimii ani a prins avânt. În 2021 se accentuează tendinţele din anii precedenţi în materie de tapet.

Acest element decorativ este apreciat pentru că dă consistență pereţilor din living, holurilor și dormitoarelor. Oferă profunzime şi sau un aer autentic încăperii. Pe bună dreptate că este atât de apreciat. În rândurile următoare ne-am propus să discutăm despre ce tapete se poartă în 2021.

Tapete camera copiilor

Camerele copiilor trebuie să fie vesele, vibrante, să nu fie încărcate cu corpuri de mobilier şi tapete apăsătoare. În 2021 se poartă tapetele cu efect tridimensional cu maşinuţe ce par să iasă din perete sau cu unicorni zburători care doresc să îi poarte pe cei mici pe aripile curcubeului. Accentul se pune pe figurina centrală, fundalul fiind pastel prietenos sau chiar alb. 

Dormitoare matrimoniale

Dormitoarele matrimoniale sunt încăperi personale. Elementele decorative se concentrează pe bun gust, rafinament şi bineînțeles pe personalitate. Cei care apreciază elementele clasice pot selecta tapete cu diferite motive florale sau pe cele cu forme geometrice bine definite. Continuă să fie apreciate tapetele inspirate din natură, cu motive vegetale şi animale. Acestea sunt preferate de tinerii cu personalități vibrante, care prefera imaginile reprezentative. Răsăritul de soare, poieniţa din pădure sau păsările exotice ce par să iasă din decor ajută la crearea unui ambient dinamic dar relaxant. 

Livingul

Livingul este o încăpere ce trebuie amenajată cu multă atenție pentru a beneficia de starea de confort mult dorită. Pe lângă canapele, comode și măsuțe TV trebuie să se selecteze cu maximum de atenție şi tapetul. Un living retro se creionează în jurul liniilor, a asocierilor blânde dar bine definite Unul cu vibe romantic se conturează în jurul motivelor florale, iar unul cosmopolit în jurul nuanţelor intense.

Dacă vorbim de cromatică, cu siguranţă în acest an vorbim de Galben Illuminatii şi Ultimate Gray. Spunem consistență, echilibru, lumină şi umbră. Tapetele anului sunt creionate în jurul acestor nuanțe contrastante. Sunt apreciate tapetele în diferite tonuri de galben luminos şi galben metalic care conferă senzația de spațiu deschis. Camerele de tineret pot fi create în jurul geometriilor şi formelor complementare. Fie ca vorbim de geometrie cu linii curbe, fie că vorbim de corpuri cu linii frânte închise şi deschise, combinaţiile galben luminos gri solid sunt cheia unor amenajări în tendinţe.

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…