Țara arde și ăștia se f..t între ei!/Anchetă a IPJ Constanţa după ce un poliţist local a reclamat că a fost amendat de un poliţist rutier, ambii în timpul serviciului

Țara arde și ăștia se f..t între ei!/Anchetă a IPJ Constanţa după ce un poliţist local a reclamat că a fost amendat de un poliţist rutier, ambii în timpul serviciului

Țara arde și ăștia se f..t între ei!/Anchetă a IPJ Constanţa după ce un poliţist local a reclamat că a fost amendat de un poliţist rutier, ambii în timpul serviciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a demarat o anchetă în urma unei sesizări că un poliţist local a fost sancţionat contravenţional de către un poliţist rutier, ambii aflându-se în timpul serviciului, relatează Agerpres.

IPJ a menţionat totodată, vineri, că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de instanţa de judecată.

„Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicaţi un poliţist din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză. Menţionăm faptul că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de către instanţa de judecată”, a transmis IPJ Constanţa.

Reprezentanţi ai IPJ Constanţa au declarat pentru Agerpres că este vorba de un incident petrecut în noaptea de 30/31 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, după ce Poliţia Locală a oprit în trafic un autoturism care „se deplasa haotic, cu farurile stinse”, constatând că şoferul şi cei doi pasageri aflaţi în autovehicul nu au aveau declaraţiile necesare conform Ordonanţelor Militare, iar conducătorul auto mirosea a alcool.

„Poliţia Locală a anunţat IPJ referitor la respectivul şofer, la faţa locului venind un lucrător de la Secţia 3 de Poliţie, precum şi un poliţist rutier care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de 0,32 mg/l. În plus, şoferul nu deţinea permis de conducere”, potrivit surselor.

Între poliţistul rutier şi poliţistul local ar fi apărut o altercaţie după ce reprezentantului Poliţiei Locale i s-ar fi cerut să se legitimeze iar acesta nu ar fi vrut, în vederea completării unui raport necesar întocmirii unui dosar penal şoferului menţionat, în condiţiile în care poliţistul rutier nu fusese cel care a depistat în trafic respectivul conducător auto. Pentru că ar fi refuzat să se legitimeze, poliţistul local a fost sancţionat contravenţional de către poliţistul rutier cu 500 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...