Țara cu cele mai bune plaje, locuri ideale de vacanță în 2023

Țara cu cele mai bune plaje, locuri ideale de vacanță în 2023

Cele mai bune plaje sunt în Grecia. Locurile de relaxare din însorita Eladă ocupă locul 2 în clasamentul Blue Flag 2023. Pe lângă prețurile accesibile, condițiile de cazare sau zonele de agrement, turiștii sunt interesați și de modul în care arată plajele.

Cele mai bune plaje sunt în Grecia FOTO Shutterstock

Și în acest an, la fel ca în 2022, Grecia s-a clasat pe locul 2 în top, cu peste 600 de plaje, 18 porturi de agrement și 6 bărci turistice care au obținut distincția "Blue Flag". Potrivit Keep Talking Greece , statul elen a făcut parte dintr-o selecție de 52 de țări, anunță observatornews.ro .

Regiunea din Grecia cu cele mai multe plaje "Blue Flag", 94 la număr, este Halkidiki, iar în Attica turiştii au la dispoziţie 18 astfel de plaje unde se pot relaxa în condiţii premium.

Conform Societăţii Elene pentru Protecția Naturii, care gestionează acordarea distincţiei "Blue Flag" în această ţară, plajele din Grecia reprezintă 15% din totalul celor premiate. În total, Comitetul Internațional a premiat în întreaga lume 4.212 de plaje, 710 porturi de agrement și 120 de bărci turistice.

Șase plaje din România, în top

În România, sase plaje au primit distincţia "Blue Flag". Acestea sunt situate în atât în nordul litoralului, în zona staţiunii Mamaia, dar și în sud, la Eforie. Harta celor mai bune plaje din lume poate fi consultată pe site-ul oficial Blue Flag .

"Blue Flag" este cel mai răspândit simbol al calității ecologice la nivel mondial. Distincţia se acordă din 1987 plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc condiții stricte, în special legate de calitatea apelor. Aceasta însă poate fi retrasă oricând, dacă nu sunt întrunite în fiecare an criteriile necesare ori calitatea serviciilor scade.

Vacanța de vară din 2023 va fi mai scumpă: europenii, dispuși să cheltuie 1.500 euro de persoană

Europenii așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, chiar dacă aceasta va fi mult mai scumpă, susține analistul eToro, Bogdan Maioreanu.

În timp ce unii încă se întreabă unde să meargă, 52% dintre europeni și-au rezervat deja parțial sau integral călătoriile din această vară, cu 8% mai mulți decât în urmă cu un an. Dar această vacanță va fi probabil una scumpă din cauza inflației și de asemenea, pentru că mulți europeni intenționează să cheltuiască mai mult pe călătorii decât au făcut-o anul trecut”, precizează analistul eToro.

Potrivit unui sondaj realizat de Comisia Europeană pentru Turism (ETC), mai mult de jumătate dintre europeni și-au rezervat deja călătorii în afara țării lor pentru această vară. Planificarea timpurie este o reacție la teama creșterii costurilor de călătorie din cauza inflației, care rămâne cea mai mare preocupare a europenilor (23%), urmată de situația economică și finanțele personale (17%).

Călătoriile în Europa rămân principala alegere, 30% dintre europeni plănuind să viziteze o țară vecină și 28% să se îndrepte spre o țară mai îndepărtată. Doar 11% intenționează să călătorească în afara Europei. Aproape 60% dintre europeni intenționează să facă mai multe călătorii până în septembrie 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…