Țara în care autocolantele pe mașini sunt interzise, iar amenzile sunt foarte mari. Ce trebuie să știe românii care o traversează

Țara în care autocolantele pe mașini sunt interzise, iar amenzile sunt foarte mari. Ce trebuie să știe românii care o traversează

Deși există autocolante care trebuie aplicate în mod obligatoriu pe autoturisme, sunt și folii adezive care sunt interzise prin lege.

Autocolantele sunt interzise în Germania FOTO Shutterstock

Germanii au reguli clare în privința autocolantelor lipite pe autoturisme. Există un regulament de eliberare a permiselor de circulație rutieră prin care sunt prescrise cât de mari pot fi acestea și locul unde trebuie amplasate, acesta referindu-se la autocolantele legale.

Dacă șoferii vor să-și lipească alte tipuri de autocolante, cum ar fi cruci, animale de companie etc atunci lucrurile se schimbă.

”Potrivit TÜV Nord, șoferii au nevoie de o omologare pentru toate foliile și elementele adezive care ocupă mai mult de 0,1 metri pătrați sau mai mult de un sfert din suprafața geamului unui vehicul. Autoturismul nu mai poate fi condus fără acest permis. Citiți și În mod normal, șoferii primesc această aprobare atunci când cumpără autocolantul, dar asta înseamnă și că acesta nu trebuie comandat prin Internet. Contextul existenței regulamentului este că geamurile din spate sunt din sticlă securizată și o peliculă ar putea schimba comportamentul geamului atunci când se sparge”, scrie ziarulromanesc.de.

Pe geamul din față este exclus să puneți altfel de autocolante în afară de vignete sau ecusonul de mediu, pentru că vederea șoferului nu trebuie restricționată.

”Dacă un autocolant restricționează vederea prin oglinda retrovizoare sau restricționează oglinzile laterale, atunci trebuie montată o oglindă exterioară suplimentară, la fel ca atunci când tractați un RV sau o altă remorcă mare”, mai scrie ziarulromanesc.de.

Ce amenzi se dau pentru autocolante aplicate greșit

Conform catalogului de amenzi privind autocolantele de pe mașină, acestea sunt de mai multe feluri:

Conducerea cu vizibilitate restrânsă: 10 euro; Conducerea cu farurile acoperite cu autocolante: 20 euro; Periclitarea altora prin faruri acoperite: 25 euro; Daune materiale cauzate de farurile acoperite: 35 euro; Conducerea cu vehicul neautorizat (din cauza unui autocolant atașat): 25 euro; Conducerea cu un vehicul neautorizat (din cauza unui autocolant atașat) și afectarea siguranței rutiere: 90 euro; Plăcuță de înmatriculare acoperită cu autocolant: 65 euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”