Țara în care ciocolata are un gust îngrozitor. S-a aflat care este motivul

Țara în care ciocolata are un gust îngrozitor. S-a aflat care este motivul

„Are gust de rumeguș care a fost înecat în zahăr și îmbibat cu vomă de copil” - și în sfârșit s-a descoperit de ce: ciocolata americană are mult mai mult zahăr și mult mai puțină cacao decât cea europeană. De asemenea, unii producători ar fi supus laptele unui proces numit lipoliză controlată care produce acid butiric. Acest acid butiric se găsește în vomă.

Ciocolata americană are mai mult zahăr și mai puțină cacao FOTO: Shutterstock

„Este posibil să existe motive identificabile care să explice de ce ciocolata americană este atât de grețoasă, dar iată ce îmi este greu să înțeleg: de ce americanii, care excelează în multe lucruri, suportă așa ceva? De ce sunt atât de mulțumiți de sistemul lor teribil de sănătate, de puiul lor clorinat și de ciocolata lor râncedă? Nu sunt un snob al ciocolatei aici (bine, sunt doar un pic snob), pentru că există o latură serioasă a acestei situații: Europa este mult mai strictă în privința multor aditivi alimentari decât SUA. Practic, americanii au fost practic otrăviți să creadă că ciocolata lor are un gust plăcut.”, a declarat Arwa Mahdawi, editor The Guardian.

Un proces intentat recent la New York susține că Hershey, care deține licența de producție a produselor Cadbury în SUA, „nu a dezvăluit” că unele dintre produsele sale de ciocolată „conțin niveluri nesigure de plumb și cadmiu”.

Într-o acţiune colectivă, Christopher Lazazzaro spune că nu ar fi cumpărat sau ar fi plătit mai puţin pentru Hershey's Special Dark Mildly Sweet Chocolate, Lily's Extra Dark Chocolate 70% Cocoa şi Lily's Extreme Dark Chocolate 85% Cocoa, dacă Hershey ar fi dezvăluit prezenţa metalelor în aceste produse. Hershey nu a făcut comentarii legate de acest proces, care a fost deschis tribunalul federal din Central Islip, New York, potrivit hotnews.ro.

Lazazzaro, un rezident al comitatului Nassau, New York, a dat în judecată compania la două săptămâni după ce Consumer Reports a dezvăluit rezultatele testelor ştiinţifice pentru plumb şi cadmiu făcute pe 28 de batoane de ciocolată neagră. Revista spune că, deşi toate cele 28 de ciocolate conţin metale grele, 23, inclusiv ciocolata de la Dove, Godiva, Lindt şi Trader Joe's, conţineau niveluri potenţial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele, pentru persoanele care mănâncă câteva zeci de grame de ciocolată pe zi.

În cadrul procesului sunt cerute despăgubiri de cel puţin 5 milioane de dolari, inclusiv cel puţin 500 de dolari per tranzacţie, conform legii din New York.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă