Tarabe sociale pentru bătrânele cu pătrunjel. Condițiile impuse de edili micilor cultivatori

Tarabe sociale pentru bătrânele cu pătrunjel. Condițiile impuse de edili micilor cultivatori

Trei mese din fiecare piață din Timișoara vor fi puse gratuit la dispoziția persoanelor fără venituri din Timișoara și localitățile învecinate care vor să vândă legume, fructe sau alte produse, în cantități mici, pentru a putea supraviețui.

La Timișoara se înființează „tarabe sociale” în piețe FOTO Arhivă

Hotărârea a fost luată la propunerea consilierului local PNL Lucian Căldăraru, odată cu aprobarea noului regulament de funcționare a piețelor. Printr-un amendament la proiectul de hotărâre, Căldăraru a propus găsirea unei soluții prin care bătrânele care acum își vând produsele pe trotuar să poate să își comercializeze bunurile în condiții decente.

„Este o rușine pentru Timișoara”

„La Timișoara sunt și producători mici, și samsari puternici. Un amendament este ca în fiecare piață din oraș să înființăm niște mese sociale pe care să poată să vândă băbuțele care stau pe caldarâm și vând o floricică, un pătrunjel sau un morcov. Să le dăm o jumătate de masă pe gratis, să poată să își vândă produsele. Este o rușine pentru Timișoara să vezi oameni sărmani care își vând câteva produse pe caldarâmul din Timișoara”, a fost propunerea lui Căldăraru.

În urma discuțiilor s-a ajuns la o soluție prin care persoanele fără venituri, care cultivă până în 500 de metri pătrați de teren și locuiesc în Timișoara sau comunele periurbane pot beneficia de jumătate de masă gratuit.

„Dacă vinzi Mercedesuri nu primești o masă socială”

Primarul Dominic Fritz a fost de acord cu propunerea lui Căldăraru, cu câteva condiții.

„Aș propune să rămânem la suprafață cultivată 500 de metri pătrați, fără venituri suplimentare. Dacă vinzi Mercedesuri nu primești o masă socială. Aș limita și suprafața de vânzare. Aș zice jumătate de masă și să vii din zona urbană funcțională, adică Timișoara plus două trei comune. Să fie limitat și numărul meselor, adică maximum trei mese într-o piață”, a fost propunerea lui Dominic Fritz, acceptată de Consiliul Local.

Potrivit lui Fritz, noul regulament de funcționare a piețelor din Timișoara își propune să facă o distincție mai clară între comercianți și producători, dar și să mențină piețele mai curate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat