Ţărănuşul Dragnea sfidează DNA/Nou contract fără licitaţie, cu bani de la Guvern, pentru Tel Drum

Ţărănuşul Dragnea sfidează DNA/Nou contract fără licitaţie, cu bani de la Guvern, pentru Tel Drum

Tel Drum, un nou contract fără licitație cu CJ Teleorman. DNA doarme sau este sfidat?
Fosta firmă de construcții a Consiliului Județean Teleorman, Tel Drum, a câștigat încă un contract cu CJ Teleorman. Banii au fost trimişi de Guvern, prin ministerul condus de Ţărănuşul Dragnea, la Consiliul Judeţean Teleorman.

Iar pe 28 august 2014, instituția de stat a oferit direct, fără nici măcar a anunța o licitație, un contract care are ca scop repararea unor drumuri din județ care au fost afectate de inundațiile din aprilie - august 2014. Valoarea lucrărilor a fost stabilită la 3,77 milioane de lei, procedura de atribuire fiind „negociere fără anunț de participare”. Potrivit portalului licitațiilor publice, nu s-a emis un anunț de participare pe motiv că era o „situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi  prevăzute de Consiliul Județean Teleorman”.

Contractul a fost atribuit direct asocierii dintre Tel Drum și Modul Proiect SA, cu fosta firmă a CJ Teleorman lider de asociere. Modul Proiect SA este o altă abonată la lucrările publice ale Consiliului Județean și aparține lui Dan Pena, un sponsor generos și constant al PSD.

Atribuirea acestui contract în regim de urgență este cel puțin ciudat, având în vedere că ultimele inundații din Teleorman au fost la sfârșitul lunii iulie. Astfel, contractul are drept scop repararea drumurilor din Tătărășii de Jos- Negreni, Satu Vechi, Odobeasca, Necșești și Vedea. Firma Tel Drum a fost înființată în 1999, acționar  fiind CJ Teleorman. Un an mai târziu, Liviu Dragnea devine șeful CJ și membru în CA-ul societății. În 2002, firma a fost vândută unui prieten de familie al lui Dragnea și câștigă de atunci contracte de sute de milioane de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Tace și face...

2 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

3 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

4 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

5 „I-am dat Irinei Socol bani pentru intervenția Anei Maria Pătru la Consiliul Concurenței” / Lovitură de teatru la finalul unui proces