Tarcea despre semnătura lui Popa care apare pe protocolul cu SRI: Mă gândesc să fac o sesizare la Parchet

Tarcea despre semnătura lui Popa care apare pe protocolul cu SRI: Mă gândesc să fac o sesizare la Parchet

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat marţi că "se gândeşte" să facă o sesizare la Parchetul General în legătură cu reclamaţia lui Nicolae Popa că semnătura care apare pe protocolul între ÎCCJ, DNA şi SRI nu este a lui.

Nicolae Popa, fost preşedinte al ÎCCJ, a ridicat marţi de la Instanţa supremă o copie a protocolului de cooperare încheiat în anul 2009 între ÎCCJ, Parchetul General şi SRI, document pe care apare şi semnătura lui.

El a avut o discuţie cu Cristina Tarcea.

"Ordinul semnat în 14 septembrie 2009 este ordinul prin care a fost împuternicită doamna vicepreşedinte de atunci, Lidia Bărbulescu, să exercite funcţiile de preşedinte cu delegaţie al Înaltei Curţi. I-am arătat ordinele domnului Popa, el le-a văzut. El mi-a spus că 'de jure' a fost preşedinte până la 14 septembrie, dar 'de facto', de la 1 septembrie, dânsul nu şi-a mai exercitat prerogativele. Pur şi simplu, vă spun ce mi s-a relatat. Domnul preşedinte (Nicolae Popa - n.r.) mi-a relatat faptul că se gândeşte foarte serios să facă o sesizare la Parchet şi sincer mă gândesc să fac şi eu o sesizare la Parchet. (...) Desigur, probabil, se va efectua o expertiză pentru a se elucida acest aspect", a afirmat Tarcea, după întâlnirea cu Popa.

Luni, Serviciul Român de Informaţii a publicat protocolul de cooperare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe document apar semnăturile fostului director al SRI George Maior, fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi şi a fostului preşedinte al Instanţei supreme Nicolae Popa.

Popa susţine că el nu a semnat acel document şi că nu ştia despre existenţa lui.

În plus, Nicolae Popa a declarat că protocolul a fost semnat pe data de 2 septembrie 2009, însă el s-a pensionat începând cu 1 septembrie 2009. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 Așa o fi?

4 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…