Tarcea: Există o presiune la adresa judecătorilor de la Înalta Curte; este normal ca acest lucru să ia sfârşit

Tarcea: Există o presiune la adresa judecătorilor de la Înalta Curte; este normal ca acest lucru să ia sfârşit

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a afirmat, joi, că au existat şi există presiuni la adresa judecătorilor Instanţei Supreme, dar acest lucru trebuie să înceteze.

"Dacă mă uit la toate luările de poziţie din ultima perioadă, da, există o presiune, a existat întotdeauna o presiune asupra judecătorilor de la Înalta Curte şi eu cred că este normal ca acest lucru să ia sfârşit. Justiţia nu se face nici la televizor, nici în stradă, ci în sala de judecată", a spus Cristina Tarcea, după încheierea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, la care a participat.

Preşedintele ÎCCJ şi-a exprimat convingerea că presiunile din exterior nu vor influenţa deciziile judecătorilor.

"Trebuie să plecăm de la prezumţia că orice judecător, atunci când dă o soluţie, cumpăneşte cu mare atenţie şi responsabilitate asupra probelor din dosar. Eu dau credibilitate oricărei decizii, şi a instanţelor, şi a Curţii Constituţionale", a mai spus Cristina Tarcea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”