TARE! În Bulgaria, pe Facebook s-a înființat un grup de susținători ai lui Kovesi!

TARE! În Bulgaria, pe Facebook s-a înființat un grup de susținători ai lui Kovesi!

TARE! În Bulgaria, pe Facebook s-a înființat un grup de susținători ai lui Kovesi!
Un cetățean bulgar, Nick Nedelchev, a înființat, pe Facebook, un grup de susținere a Laurei Codruța Kovesi, pentru ca aceasta să acceadă la conducerea Parchetului European, anunță Digi 24.

Grupul are deja 1600 de membri și, într-o scrisoare deschisă, își cere iertare pentru poziția guvernului de la Sofia, care nu a susținut candidatura lui Kovesi. 

Bulgaria, asemeni României, a votat în Consiliul Uniunii Europene reunit la nivel de ambasadori (Coreper) împotriva candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european. Grupul este „în profund dezacord” cu această decizie a executivului bulgar. 

Inițiatorii acestui demers au postat pe rețeaua socială o scrisoare deschisă, în care spun că bulgarii privesc cu speranță spre candidatura ei și îi doresc victorii în lupta anticorupție în Europa:

”Dragă doamnă Kovesi,

Grupul nostru pe Facebook "Eu susțin Laura Kovesi pentru Șefia Parchetului European“ s-a înființat ca indignarea spontană de masă și un semn de dezacord cu poziția reprezentantului oficial al Bulgariei in Consiliului Reprezentanților Permanenți în Uniunea Europeană (COREPER II) și Deputaților în Comisia pentru drepturile omului, justiție și afaceri interne (LIBE) și Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, care pentru marele nostru regret nu v-au sprijinit.

Vă rugăm să acceptați scuzele noastre sincere pentru acțiunile lor, ne pare foarte rău, pentru comportamentul lor necorespunzător, deoarece frica nu este o scuză, dar si pentru ca alegerea adevarata cetățenilor bulgari este în favoarea candidaturii dumneavoastră pentru un procuror european.

Noi credem că acest sprijin din partea societății civile din Bulgaria este pe deplin meritat, v-ați dovedit in munca de-a lungul anilor, nu numai ca un excelent profesionist, ci, de asemenea, ca un om puternic și curajos. Din păcate, în propria noastră partia o astfel de persoană nu exista, ceea ce explică de ce atât de mulți bulgari privesc cu speranță spre dumneavoastră.

În Grupul nostru aveti prieteni adevărați, care vă doresc succes și noi victorii în lupta împotriva corupției în Europa!

Cu respect

grup FB „Eu Susțin Laura Kovesi, pentru Șefia Parchetului European.“


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!