Târgul vacanţelor de la Romexpo vine cu reduceri de peste 50%

Târgul vacanţelor de la Romexpo vine cu reduceri de peste 50%

Agenţiile de turism şi tour-operatorii prezenţi în aceste zile la Târgul de Turism al României (TTR) de la Romexpo au venit cu oferte pentru toate sezoanele, gusturile dar şi pentru toate buzunarele, discounturile la vacanţe depăşind pe alocuri 50%, mai ales că în acest an se suprapun ofertele Early Booking cu reducerile specifice de Black Friday.

Românii dornici de chilipiruri pot opta şi în acest an pentru vacanţe în insule greceşti cu doar 1 euro cazarea. Alţii au la dispoziţie destinaţii exotice de mii de euro în Mexic, Brazilia sau Thailanda. Cei care ajung la Romexpo în aceste zile pot avea parte de numeroase discounturi, beneficii de plată cu vouchere de vacanţă sau plata în rate lunare cu carduri de credit.

Vacanţe de Crăciun şi Revelion în ţară sau străinătate, sejururi la Marea Neagră pe litoralul românesc sau cel bulgăresc, în Delta Dunării, staţiuni balneo şi spa, zone tradiţionale, oraşele turistice din România, toate pot fi găsite în ofertele celor aproape 230 de expozanţi din 16 ţări.

* Christian Tour vine la ediţia de toamnă a Târgului de Turism cu oferte interne şi externe atât pentru sezonul de iarnă, cât pentru vara anului viitor.

"Venim cu ofertele Early Booking, dar şi cu o campanie specială de Black Friday, iar acest lucru înseamnă că reducerile depăşesc 50% din valoarea pachetului standard. Avem şi super reduceri, aşa cum i-am obişnuit pe turişti, respectiv vacanţe la un euro. Condiţiile de a accesa o astfel de vacanţă sunt următoarele: 1 euro înseamnă cazarea la un euro pentru 7 nopţi în capete de sezon, în mai sau după jumătatea lunii septembrie, în anumite destinaţii din Grecia cum ar fi Thassos, Corfu, Lefkada, Parga sau Riviera Olimpului. Cazarea este la vile sau în studiouri, este self-catering, turistul se ocupă de mese. Pe lângă acest preţ de un euro, turistul trebuie să îşi achiziţioneze şi transportul cu autocarul, este obligatoriu şi începe de la 45 de euro dus-întors, în Thassos pentru că este cel mai aproape de casă", a declarat pentru AGERPRES Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour.

De asemenea, cei care preferă să petreacă vacanţa de vară pe litoralul românesc găsesc pe perioada Târgului de Turism reduceri şi la pachetele turistice în hotelurile de la Marea Neagră. Pe de altă parte, Bucureştiul devine şi el o atracţie turistică pentru români ca urmare a lansării, în premieră, a pachetului city-break "Răsfăţ la Therme", în parteneriat cu cel mai mare centru wellness din Europa. Tarifele pornesc de la 196 de lei de persoană şi includ o noapte de cazare la hoteluri din Capitală şi acces la Therme, în zona Galaxy sau Elysium. La cerere, turiştii pot opta pentru transfer de la hotel la Therme şi retur fie cu shuttle bus din flota Memento Bus, fie transfer privat cu maşinile electrice Memento Green.

Hatmanu a precizat că în oferta agenţiei de turism este circuitul inedit în Brazilia - "Carnavalul de la Rio", în cadrul căruia turiştii vor fi spectatorii celebrei parade a şcolilor de samba, din Rio.

"Avem şi programe noi, "Carnavalul de la Rio" pentru februarie 2020. Este un circuit cultural în care turiştii vor fi spectatorii celebrei parade a şcolilor din Rio Samba. Un cuplu ar trebui să plătească în jur de 5.500 de euro pentru 7 nopţi de cazare la un hotel de patru stele cu mic dejun inclus, transport dus-întors cu avionul şi cu toate taxele incluse şi intrarea la obiectivele turistice", spune reprezentantul Christian Tour.

De asemenea, o altă propunere inedită a operatorului este circuitul în Islanda, în timpul căruia turiştii vor vizita câteva locuri unice în lume precum Parcul Naţional Thingvellir, aflat la intersecţia a două mari plăci tectonice: nord-americană şi eurasiatică.

Antalya este o altă destinaţie în oferta Christian Tour de la Târgul de Turism pentru românii care se hotărăsc să-şi facă vacanţa din vara anului viitor, cu 40% discount Early Booking, la care se adaugă un extra-discount de 270 de euro pe cameră. În plus, pe durata Târgului de Turism, unele dintre cele mai luxoase resorturi din Antalya oferă la pachetele achiziţionate prin Christian Tour cazare gratuită copiilor până în 12 ani. De asemenea, cei care caută vacanţe în Bulgaria beneficiază de discount Early Booking, la care se adaugă extra-reduceri pe perioada Târgului.

Românii care vor să se relaxeze la vară în staţiunea egipteană Hurghada găsesc oferte speciale pe durata Târgului de Turism: reducere de până la 340 euro/cameră plus reducerea Early Booking de până la 30%, în vreme ce în Tunisia, preţul pachetului turistic scade simţitor după aplicarea discountului Early Booking de 40% şi extra-reducerea de 200 euro/cameră acordată de Christian Tour. O destinaţie nouă pentru 2020 este Ciprul de Nord, unde turiştii pot achiziţiona acum pachete cu zbor charter cu reducere Early Booking de până la 25% şi un extra-discount de 100 euro/cameră.

Potrivit sursei citate, în prima zi a TTR au venit la standul Christian Tour turiştii seniori interesaţi de programele Senior Voyage, cele mai căutate fiind circuitele culturale. "În această perioadă s-au interesat de pieţele de Crăciun. Avem destinaţii precum Piaţa de Crăciun la Praga, dar pot vedea totodată şi Piaţa de Crăciun din Budapesta, Viena şi Dresda. O astfel de ofertă pleacă de la 185 de euro de persoană pentru 5 nopţi de cazare şi transport cu autocarul", a mai spus Raluca Hatmanu.

* Cei de la Dertour au lansat o promoţie inedită la Târgul de Turism de la Romexpo "N-ai curaj să pleci chiar acum în vacanţă".

Dertour premiază spontaneitatea şi invită iubitorii de călătorii să vină la standul său de la târg cu bagajul de mână făcut, gata să plece în vacanţă imediat şi să se înscrie în cursa pentru câştigarea uneia din cele două vacanţe de două persoane, 100% gratuite, acordate pe loc, prin tragere la sorţi.

"Doritorii sunt invitaţi în oricare dintre cele patru zile de târg la standul Dertour la ora 13:00, să ia un bon de tombolă, urmând ca în 15 minute să fie alese câte două perechi de câştigători pe zi, care vor pleca direct în vacanţă. Aceştia îşi vor alege pe loc destinaţia preferată din Europa dintre cele trei puse la dispoziţie de consultanţii Dertour, unde vor să îşi petreacă vacanţa de trei zile (pentru două persoane), iar apoi se vor îndrepta imediat spre aeroport", au anunţat reprezentanţii operatorului de turism.

Peste 60 de consultanţi sunt gata să ajute iubitorii de călătorii să îşi aleagă vacanţa perfectă, la preţuri reduse, precum oferte speciale pentru Revelion, incluzând propuneri inedite precum petrecerea Sărbătorilor de iarnă în Delta Dunării, vacanţe în destinaţii exotice, pachete Early Booking pentru vacanţe de vară 2020, dar şi vacanţe în România.

Printre cele mai atractive oferte se numără cele în destinaţii exotice (Thailanda, Bali, Mauritius) cu preţuri începând de la 599 de euro/persoană/sejur, vacanţe inedite în România (Crăciun în Delta Dunării) şi în locuri îndepărtate - Panama - Playa Bonita, Mexico City - Peninsula Yucatan şi Cancun sau Egipt - Hurghada, precum şi oferte Early Booking în Turcia, Grecia, Spania şi Bulgaria.


* Sharm el Sheikh, Hurghada şi Antalya sunt destinaţiile pe care mizează turoperatorul Cocktail Holidays pentru sărbătorile de iarnă 2019 şi primăvara 2020, cererea pentru vacanţe în destinaţii calde şi la cel mult trei ore de zbor de Bucureşti fiind în creştere cu 45% faţă de anul trecut. Noutatea sezonului este Hurghada, reintrodusă în portofoliul destinaţiilor Cocktail Holidays, cu zboruri charter de la Bucureşti, dar şi la de la Cluj-Napoca.

"Destinaţiile cu temperaturi ridicate sunt preferatele românilor iarna. Este motivul pentru care am introdus mai multe zboruri charter în decembrie şi ianuarie spre Egipt. Pe de altă parte, Sharm el Sheikh şi Hurghada încep să devină la fel de populare cum e Antalya pentru români, şi sunt căutate pentru sistemul all inclusive, pentru excursiile opţionale cu multă adrenalină, pentru shopping", declară Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

În perioada în care la Bucureşti se organizează târgul de turism - ediţia de toamnă, unele vacanţe din portofoliul Cocktail Holidays pot fi cumpărate cu o reducere de până la 60% de pe site-ul turoperatorului. Pachetele pentru Revelionul 2020 în Antalya pornesc de la 637 de euro/persoană, în timp ce ofertele pentru Sharm el Sheikh costă de la 863 de euro/persoană. Pentru Hurghada mai sunt disponibile pachete numai de la Cluj-Napoca, de la 741 de euro/persoană. O vacanţă de Revelion în Dubai costă de la 1.041 de euro/persoană, cu zbor de la Bucureşti, şi de la 1.183 de euro/persoană cu zbor de la Cluj-Napoca, iar în Cipru, de la 459 de euro/persoană cu zbor de la Bucureşti şi de la 543 de euro/persoană cu zbor de la Cluj-Napoca.

În afară de Sharm el Sheikh, Hurghada şi Antalya, Cipru, Dubai, turiştii au mai căutat pentru vacanţa de Revelion Thailanda, unde temperaturile sunt, de asemenea, ridicate, dar şi Lisabona (pentru petrecerile în ritm de fado şi samba), ori alte oraşe europene unde se organizează concerte în aer liber şi program de artificii.

Vânzări mai mari cu 15% s-au înregistrat anul acesta şi pentru vacanţele în oraşele europene unde se organizează târgurile de Crăciun, de la finalul lunii noiembrie până la jumătatea lunii decembrie. Turiştii au ales Atena, Istanbul, Praga, Viena, Barcelona, Roma, Lisabona şi cele două circuite la New York, organizate în premieră de Cocktail Holidays. Cea mai ieftină vacanţă la pieţele de Crăciun, de trei nopţi, cu zbor şi toate taxele incluse, a costat 325 de euro/persoană.

Oferta de chartere pentru vara viitoare cuprinde Turcia: Antalya, Bodrum şi Dalaman, în premieră pentru sezonul 2020, pentru scurtarea timpului de transfer spre Marmaris, Grecia, Spania, Cipru, Emiratele Arabe Unite, iar cea de circuite Japonia, Madeira (pentru Carnavalul 2020 şi Festivalul Florilor), şi, în premieră, tururi gastronomice în Thailanda, care îi introduc pe turişti în aromele, gusturile şi texturile excepţionale thai.

"În sezonul 2019, datorită cererii crescute, am suplimentat numărul de locuri pentru Zakynthos, Heraklion, Chania, atât la Bucureşti, cât şi la Cluj-Napoca, dar şi pentru Antalya - destinaţia de suflet a românilor. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pentru Turcia, aproximativ 120%, Egipt 85%, Emiratele Arabe Unite 35%", precizează Dan Goicea.

* Agenţia Karpaten Turism are în ofertă pentru anul viitor o croazieră de 10 zile în Caraibe, cu preţ începând de la 1.549 euro de persoană, care include transportul cu avionul Bucureşti -Panama City şi retur şi cazare şi masa 7 nopţi pe nava de 4 stele.

O altă ofertă a Karpaten Turism pentru 2020 este o croazieră pe Nil şi sejur în Hurghada (Egipt) pentru 8 zile (7 nopţi), cu preţ pornind de la 639 euro, transport cu avionul inclus.

Compania mai oferă în 2020 circuit de 8 zile şi croazieră în Scandinavia, Ţările Baltice şi Sankt Petersburg, începând de la 799 euro de persoană, cu transport cu avionul inclus şi cazare 4 nopţi pe vas de croazieră. O altă ofertă a companiei pentru 2020 este un circuit de 11 zile (10 nopţi) pe Valea Loarei, Paris şi Coasta de Azur, incluzând transport aerian, mic dejun şi cazare în hoteluri de 3 stele.

Nu lipsesc nici circuitele în Turcia, Antalya, Kemer şi Pamukkale, 8 zile, începând de la 119 euro de persoană, care includ transport cu avionul, mic dejun şi cazare în hotel de 4 stele. Pentru Revelion, compania propune Marele Tur al Portugaliei şi Santiago de Compostela, cu preţ pornind de la 699 euro pentru 8 zile, incluzând transport aerian, mic dejun şi cazare în hoteluri de 3 stele.

* Compania J'Info Tours propune participanţilor la Târgul de Turism 22% reducere ca şi oferta de târg pentru pachetele turistice pentru 2020.

Printre destinaţiile propuse de J'Info Tours în 2020 se numără vacanţa în Atena de 6 zile, începând de la 265 euro de persoană, incluzând transport cu avionul, mic dejun şi 5 nopţi cazare în hotel de 3 stele. O vacanţă în Etiopia poate fi achiziţionată cu 2705 euro de persoană, pentru 16 zile, având asigurate transportul aerian, cazarea în hoteluri de 3 şi 4 stele, mic dejun. Separat de ofertele de mai sus, J'Info Tours propune Revelion în Dubai şi Oman, cu preţul de 879 euro plus taxe de persoană, pentru 7 nopţi, incluzând zborul, cazare şi mic dejun.

* Compania Hello Holidays propune mai multe oferte speciale în timpul Târgului de Turism al României, printre care preţ de 1 euro de persoană la cazare pentru vacanţele în Grecia, taxe de aeroport gratuite pentru destinaţia Antalya, 50% reducere la transportul şi cazarea din Kusadasi şi Marmaris sau preţ de 25 de euro pentru rezervare în această perioadă.


În cadrul pachetelor "O zi cât o vacanţă", compania Hello Holidays propune excursie de o zi de Crăciun la pieţele de Crăciun din Praga şi Dresda, la preţ de 259 euro de persoană pe data de 25 noiembrie, Revelion la Veneţia şi Verona pe 29 decembrie la 279 euro, sau excursie de o zi în Istanbul pe 27 noiembrie la preţul de 139 euro.

Circuitele româneşti pentru 2020 oferite de Hello Holidays includ Cetăţi Transilvane de la 387 lei de persoană, cu transport cu autocar şi 2 nopţi de cazare cu mic dejun, sau Maramureş şi Bucovina, de la 812 lei, incluzând transport cu autocar, 4 nopţi de cazare cu mic dejun. Pentru toate circuitele interne ale companiei clienţii pot achita cu vouchere de vacanţă.

* Compania Paralela 45 oferă pentru Revelion varianta Antalya, cu un preţ de 590 euro de persoană, cu zbor charter, cu plecare din 30 decembrie, cazare de 5 nopţi şi masă. Tot de Revelion, Paralela 45 propune varianta Grecia, cu transport cu autocarul, plecare din 29 decembrie, pentru 6 nopţi, de la 335 euro de persoană, cu mic dejun inclus.

Agenţia mai are în "meniul" turistic pentru 2020 Islanda - Spectacolul Aurorei Boreale, la un preţ de 1.535 euro de persoană pentru 6 nopţi de cazare, dar şi o ofertă pentru Laponia, Ţara lui Moş Crăciun, costul unei astfel de excursii, pentru 4 nopţi, în Finlanda, fiind de 1.990 euro, potrivit site-ul Paralela 45.

Pentru 2020, agenţia propune o vacanţă de Paşte la Paris, cu plecare din 18 aprilie, la preţ de 580 de euro de persoană, incluzând transport cu avionul, 4 nopţi de cazare în Paris cu mic dejun inclus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”