Tăriceanu: Am informații că unele societăți de asigurări au deturnat fondurile pe care le aveau pentru alte activități

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că are informații potrivit cărora unele dintre societățile de asigurări au deturnat fondurile pe care le aveau "pentru alte activități" și "au intrat în coliziune cu legea".

 "Lupta împotriva corupției a degenerat într-o luptă de putere a unor instituții de forță și în momentul acesta am început să ne dăm seama că această luptă de putere afectează mediul politic, mediul economic, elite intelectuale, pentru că nu mai are nimic de-a face cu lupta împotriva corupției, ci cu răfuieli de tip mafiot, grupuri de putere, pentru acapararea puterii politice, pentru acapararea puterii economic. Vorbeați de piața asigurărilor — eu nu pot să dau verdicte, dar pot să vă spun că am informații că unele din societățile de asigurări au făcut deturnarea fondurilor pe care le aveau pentru alte activități și sigur că acolo au intrat în coliziune cu legea. În momentul în care noi vedem abuzurile și excesele pe care le-a făcut Justiția în România și DNA, nu mai putem să știm care sunt corecți și care sunt incorecți, putem să ne imaginăm că toți sunt afectați de o acțiune incorectă, din spate, dar la fel de bine putem să considerăm că și unii într-adevăr au încălcat legea", a spus Tăriceanu la România TV după ce moderatorul a menționat că de pe piața asigurărilor au dispărut mare parte din firmele românești.

Tăriceanu a adăugat că aceste activități ale Justiției au creat "o confuzie în care nu mai știm să apreciem dacă acțiunile pe care le fac anchetatorii, procurorii sunt justificate" sau au în spate "alte resorturi de interese economice", de îndepărtare a unora dintre operatorii economici în favoarea altora.

"Nu mai putem să știm dacă ăia au fost corecți sau nu. Ăsta este rezultatul acestei campanii furibunde pe care am văzut-o, așa-zis de luptă împotriva corupției. Ea a ascuns de fapt în spate în ultimii ani cu totul și cu totul altceva. Și atunci, în momentul de față, modificările pe care încercăm să le facem la legile Justiției urmăresc de fapt revenirea la normele statului de drept, reclădirea încrederii în Justiție, capacitatea pe care trebuie să și-o recapete Justiția de a fi independentă, fără influențe din afară, cum s-a întâmplat în perioada Coldea-Maior, protocoale secrete cu serviciile de informații, influența serviciilor de informații. Noi am ajuns într-o situație, pe care unii se fac că nu o văd, care este extrem de gravă pentru esența democrației", a comentat Tăriceanu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…