Tăriceanu, către protestatari: În afară de informațiile de pe rețelele de socializare, să facă un efort să citească legile justiției

Tăriceanu, către protestatari: În afară de informațiile de pe rețelele de socializare, să facă un efort să citească legile justiției

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis duminică un mesaj protestatarilor în care i-a rugat ca, în afară de informațiile pe care le preiau de pe rețelele de socializare, să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiției.

 "Pentru cei care protestează, eu am un mesaj. Am rugămintea (...) ca cei care protestează, în afară de rețelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informații care nu sunt controlate și verificate, să facă un efort să se informeze, să citească legile justiției, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop — consolidarea statului de drept, consolidarea independenței magistraților, în așa fel încât (...) să nu mai putem vorbi, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, de dosare care sunt politice, de justiție selectivă, de abuzuri și excese care au afectat oameni și vieți, să nu ne mai trezim în situația în care oameni care sunt condamnați în România își găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a declarat Tăriceanu, într-o intervenție telefonică la România TV.

Potrivit președintelui Senatului, "România este a treia țară, după Rusia și Turcia, în privința proceselor pierdute la CEDO".

"Este o stare pe care nu putem să o acceptăm să se perpetueze și acesta este motivul pentru care am hotărât, la nivelul majorității, să facem o modificare a legilor justiției și această reformă în justiție", a spus Tăriceanu.

Referitor la faptul că membri ai opoziției i-au cerut demisia, Tăriceanu a spus: "Dacă ei cunosc care sunt regulile în democrație, probabil că vor să facă un fel de exercițiu cu care să iasă în evidență, dar (...) chiar și acest exercițiu, hai să zicem ușor forțat, nu le aduce încredere mai multă din partea electoratului".

Totodată, președintele Senatului a criticat declarațiile politice ale șefilor unor instituții apolitice.

"În România, în momentul de față, există o grupare care, în trecut, căpătase forma unei grupări oculte — astăzi nu mai este o grupare ocultă—, care se luptă din răsputeri pentru a-și menține pozițiile, influența, pârghiile de putere nelegitime, neconstituționale. Și din acest motiv avem o gamă întreagă de manifestări de la cele de stradă până la tot felul de declarații politice din partea șefilor unor instituții care nu sunt politice, dar care văd că fac politică cu foarte multă dăruire", a mai afirmat Tăriceanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

5 De citit...