Tăriceanu, despre audierea miniștrilor la DNA privind OUG 13: Suntem un unicat în Europa

Tăriceanu, despre audierea miniștrilor la DNA privind OUG 13: Suntem un unicat în Europa

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține, referitor la faptul că mai mulți miniștri sunt audiați în dosarul privind OUG 13/2017, că România este "un unicat în Europa".

"Eu cred că suntem un unicat în Europa, în care procuratura anchetează deciziile politice ale Guvernului. Acesta este și motivul pentru care am sesizat Curtea Constituțională, pentru conflict între puterile statului și, după cum știți, s-a stabilit termen pe 27 martie", a declarat Tăriceanu, luni, la Senat.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost audiată, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale. Săptămâna trecută, s-au prezentat la DNA și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, ei fiind audiați de procurori în același dosar.

În data de 8 februarie, Călin Popescu-Tăriceanu a sesizat Curtea Constituțională în vederea constatării existenței unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public, prin Direcția Națională Anticorupție.

"Conflictul juridic de natură constituțională pe care președintele Senatului îl aduce în atenția CCR a fost generat de demersurile procurorilor din cadrul DNA constând în anchetarea circumstanțelor în care a fost elaborat proiectul de ordonanță de urgență al Guvernului referitor la modificarea și completarea Codului penal, respectiv a Codului de procedură penală, fapt care a creat blocaje instituționale", informa atunci Senatul printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea