Tăriceanu, despre declaraţiile Mihaielei Moraru Iorga: Şeful statului ia act şi trebuie să mai facă şi altceva

Tăriceanu, despre declaraţiile Mihaielei Moraru Iorga: Şeful statului ia act şi trebuie să mai facă şi altceva

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului nu poate "să rămână indiferent" la "dezvăluirile extrem de grave" ale fostului procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga.

"Eu cred că preşedintele ţării, mai ales că are o responsabilitate directă în ceea ce înseamnă numirea procurorului şef la DNA, nu cred că poate să rămână indiferent la aceste dezvăluiri extrem de grave. Nu cred că ar putea să procedeze de asemenea manieră. Cred că are şi o responsabilitate pe care trebuie să şi-o exercite nu numai în momentul în care semnează decizia de numire, dar în faţa unor astfel de situaţii, preşedintele, dincolo de faptul că ia act, din punctul meu de vedere, trebuie să mai facă şi altceva. Rămâne să hotărască domnia sa. Eu nu am rolul de consilier politic ca să-i spun ce trebuie să facă", a afirmat Tăriceanu, luni, la Senat.

Fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a afirmat, duminică, la Antena 3, că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

"Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a povestit Mihaiela Moraru Iorga.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a precizat luni, pentru AGERPRES, că nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.

"Nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea să ajungă premier. Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror. Nu comentez afirmaţiile nereale ale inculpaţilor", a precizat Kovesi, într-un răspuns către AGERPRES.

Săptămâna trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...