Tăriceanu, despre declasificarea unor hotărâri CSAT: Sprijin demersul Asociației Magistraților din România

Tăriceanu, despre declasificarea unor hotărâri CSAT: Sprijin demersul Asociației Magistraților din România

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține demersul inițiat de Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) care solicită șefului statului, Klaus Iohannis, declasificarea unor hotărâri CSAT.

"Sprijin demersul Asociației Magistraților din România, inițiat împreună cu Uniunea Națională a Judecătorilor din România. În plus, consider că președintele le datorează românilor răspunsuri la întrebări referitoare la modul în care a funcționat justiția în România ultimilor ani. Președintele Iohannis și instituțiile de forță, pe care le protejează pas cu pas, au datoria să dea un răspuns fără echivoc", a scris Tăriceanu, marți, pe Facebook .

Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) i-au trimis, marți, o solicitare președintelui Klaus Iohannis prin care îi cer să includă pe agenda ședinței CSAT și "declasificarea tuturor hotărârilor CSAT prin care serviciilor de informații li s-au trasat atribuții în combaterea infracțiunilor".

Potrivit unui comunicat al UNJR transmis marți AGERPRES, solicitarea vine în contextul în care, în baza unor hotărâri CSAT care sunt clasificate, s-au semnat protocoale între serviciile de informații și Ministerul Public pe temeiul cărora s-au format "echipe mixte" compuse din agenți ai serviciilor de informații și procurori, ceea ce nu are acoperire legală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?