Tăriceanu despre înregistrările cu Kovesi: Președintele ar trebui să aibă o atitudine față de aceste lucruri grave

Tăriceanu despre înregistrările cu Kovesi: Președintele ar trebui să aibă o atitudine față de aceste lucruri grave

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că președintele Klaus Iohannis ar trebui să ia atitudine în chestiunea înregistrărilor apărute cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, la fel ca și CSM, care, în opinia acestuia, are o responsabilitate în acest caz.

"Principalul rol îi revine fără îndoială CSM, care are o responsabilitate de care de multe ori până în prezent s-a derobat și a lăsat ca aceste grave abuzuri să se întâmple, cu toate că eu sunt convins că erau la curent. Și mai are cineva o responsabilitate foarte mare: cel care a semnat numirea doamnei Kovesi în această funcție. Cred că președintele, în mod logic, ar trebui să ia atitudine și să aibă o reacție față de aceste lucruri grave care se întâmplă în domeniul justiției și care ne arată de fapt, o dată în plus, ceea ce vedem că apare din ce în ce mai des în public: un sistem de putere paralel în care dna Kovesi deținea și deține un rol extrem de important, călcând în picioare principiile esențiale ale democrației", a afirmat Tăriceanu, la Senat.

Potrivit președintelui Senatului, înregistrările apărute în spațiul public demonstrează ceea ce el susține de mai bine de doi ani.

"Aceste înregistrări fac să confirme o serie de lucruri pe care le spun de peste doi ani de zile, și anume că în România, în domeniul justiției, avem grave abuzuri și derapaje de la lege, că avem de a face cu o justiție selectivă, că avem de a face cu o vânătoare de lideri politici, că nu funcționează prezumția de nevinovăție. (...) Aș vrea să subliniez care pare să fie obiectivul principal al șefei DNA — și anume vânătoarea de figuri politice importante care să creeze impact media și să amplifice percepția defavorabilă asupra României de corupție generalizată și, al doilea lucru, insatisfacția că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiției. (...) Se face o justiție nu calitativă, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte, ci bazată pe cantitate, un fel de stahanovism", a susținut Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai afirmat că, în acest context, se poate pune întrebarea "câți oameni au ajuns să fie deferiți justiției incorect, pe baza unor rechizitorii făcute la comandă".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...