Tăriceanu, despre sesizarea la CCR în cazul Belina: Luni o voi depune

Tăriceanu, despre sesizarea la CCR în cazul Belina: Luni o voi depune

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că va depune luni la Curtea Constituțională sesizarea privind un posibil conflict între Executiv și Ministerul Public pe tema hotărârilor de guvern.

 "În ceea ce privește sesizarea Curții Constituționale, v-am spus ieri că aștept punctul de vedere al experților. Între timp mi l-au prezentat astăzi de dimineață, așa încât luni, săptămâna viitoare, voi depune la Curtea Constituțională sesizarea despre care am vorbit", a declarat Tăriceanu, după ședința coaliției de guvernare.

Săptămâna trecută, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu este abilitat să sesizeze CCR în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituțională între Executiv și DNA, ci Guvernul, președintele Senatului sau cel al Camerei Deputaților, el menționând că MJ a făcut "draftul" referitor la această sesizare.

Anterior, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, însă, că nu a luat hotărârea, ci a cerut specialiștilor din cadrul Senatului să facă o analiză pe această temă, iar decizia se va lua în coaliția de guvernare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…