Tăriceanu: Funcționarea sistemelor mari - apărare, ordine publică, justiție - nu este afectată de așa-zisa "hemoragie" a plecării cadrelor

Funcționarea sistemelor mari - apărare, ordine publică sau justiție - nu este afectată de așa-zisa "hemoragie" a plecării cadrelor, urmare a adoptării ordonanței privind pensiile speciale, a declarat luni președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

"Din informațiile pe care ni le-a dat primul-ministru și miniștrii care au participat la această reuniune, împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă și în spațiul public cu privire la o așa-zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării ordonanței de urgență privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condițiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă în pericol funcționarea sistemelor mari, mă refer la apărare, ordine publică sau justiție", a afirmat Tăriceanu, la finalul ședinței coaliției de guvernare PSD — ALDE.

Întrebat cum vede faptul că, pe lângă "valul de pensionări la cerere" produse la nivelul MAI, MApN, SRI, au apărut reangajări pe funcții a doua zi după pensionare, președintele ALDE a spus că se are în vedere stoparea unor astfel de situații prin modificarea legii la începutul sesiunii parlamentare.

"Ceea ce am discutat cu primul-ministru, cu ministrul Muncii și cu ceilalți miniștri este următorul lucru: odată făcută cererea de pensionare și pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista și posibilitatea reangajării pe același loc, pe aceeași funcție sau în același minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să hotărască — ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apți de muncă, rămân la muncă. (...) Se va modifica legea în așa fel încât să nu poată să funcționeze în acest sistem dual, ca să îi spunem așa. Nu e corect din punct de vedere... — nu poți să fii și salariat, să ai și pensie. (...) Dacă te simți inapt pentru a continua munca și vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi și... Va veni un proiect de lege, probabil din partea Guvernului. O să hotărâm în perioada următoare", a explicat președintele ALDE.

Tăriceanu a adăugat că, înainte de adoptarea unei astfel de măsuri, este necesară și inventarierea situației la zi, pentru că sunt "în multe instituții ale administrației centrale și locale astfel de persoane care sunt în situația de a cumula și pensia cu salariul". "Și, evident, măsura care trebuie luată nu trebuie luată numai pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă