Tăriceanu: Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare

Tăriceanu: Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare

Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare, a afirmat sâmbătă seară președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în replică la mesajul șefului statului care spune între altele că Guvernul a greșit flagrant și este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o.

"Guvernul nu e vinovat, sunt vinovați cei care au făcut campanie de dezinformare pentru că, în esență, oamenii care s-au mobilizat acum, cetățenii care au ieșit în stradă or să spună: 'Am ieșit degeaba, pentru că era legal, era constituțional, era justificat, era oportun?' Nu, ei s-au ambalat, au fost induși în eroare, foarte mulți probabil că la un moment dat or să aibă un moment de luciditate — 'Am greșit, dar asta este, nu se mai repetă'. Deci mi-aș dori foarte mult să văd un președinte înțelept, nu un președinte care incită la violență, la tulburări, la neliniște, pentru că e în defavoarea țării", a declarat Tăriceanu la Romania TV.

El a adăugat că și simpatizanții coaliției PSD-ALDE au dorit să iasă în stradă, existând însă "riscul foarte mare ca România să fie aruncată în aer". "Este o fisură în societate. Din păcate, foarte mulți oameni se lasă antrenați, poate și de o parte și de alta, în atitudini extremiste, pe care eu le refuz", a adăugat președintele Senatului.

Decizia anunțată de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi .

"Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin", a precizat Mădălina Dobrovolschi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani