Tăriceanu: Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare

Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare, a afirmat sâmbătă seară președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în replică la mesajul șefului statului care spune între altele că Guvernul a greșit flagrant și este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o.

"Guvernul nu e vinovat, sunt vinovați cei care au făcut campanie de dezinformare pentru că, în esență, oamenii care s-au mobilizat acum, cetățenii care au ieșit în stradă or să spună: 'Am ieșit degeaba, pentru că era legal, era constituțional, era justificat, era oportun?' Nu, ei s-au ambalat, au fost induși în eroare, foarte mulți probabil că la un moment dat or să aibă un moment de luciditate — 'Am greșit, dar asta este, nu se mai repetă'. Deci mi-aș dori foarte mult să văd un președinte înțelept, nu un președinte care incită la violență, la tulburări, la neliniște, pentru că e în defavoarea țării", a declarat Tăriceanu la Romania TV.

El a adăugat că și simpatizanții coaliției PSD-ALDE au dorit să iasă în stradă, existând însă "riscul foarte mare ca România să fie aruncată în aer". "Este o fisură în societate. Din păcate, foarte mulți oameni se lasă antrenați, poate și de o parte și de alta, în atitudini extremiste, pe care eu le refuz", a adăugat președintele Senatului.

Decizia anunțată de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

"Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin", a precizat Mădălina Dobrovolschi.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

4 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

5 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima