Tăriceanu: Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare

Tăriceanu: Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare

Guvernul nu e vinovat, vinovați sunt cei care au făcut campanie de dezinformare, a afirmat sâmbătă seară președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în replică la mesajul șefului statului care spune între altele că Guvernul a greșit flagrant și este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o.

"Guvernul nu e vinovat, sunt vinovați cei care au făcut campanie de dezinformare pentru că, în esență, oamenii care s-au mobilizat acum, cetățenii care au ieșit în stradă or să spună: 'Am ieșit degeaba, pentru că era legal, era constituțional, era justificat, era oportun?' Nu, ei s-au ambalat, au fost induși în eroare, foarte mulți probabil că la un moment dat or să aibă un moment de luciditate — 'Am greșit, dar asta este, nu se mai repetă'. Deci mi-aș dori foarte mult să văd un președinte înțelept, nu un președinte care incită la violență, la tulburări, la neliniște, pentru că e în defavoarea țării", a declarat Tăriceanu la Romania TV.

El a adăugat că și simpatizanții coaliției PSD-ALDE au dorit să iasă în stradă, existând însă "riscul foarte mare ca România să fie aruncată în aer". "Este o fisură în societate. Din păcate, foarte mulți oameni se lasă antrenați, poate și de o parte și de alta, în atitudini extremiste, pe care eu le refuz", a adăugat președintele Senatului.

Decizia anunțată de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

"Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin", a precizat Mădălina Dobrovolschi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea