Tăriceanu: În PSD bântuie un aer defetist; îşi propun mult prea puţin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că, în acest moment, în PSD "bântuie un aer defetist", social-democraţii propunându-şi cel mult un candidat propriu care să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, spre deosebire de ALDE care îşi doreşte "să câştige" cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Candidatul comun PSD - ALDE ar fi trebuit desemnat pe baza rezultatelor studiilor sociologice. Aceste rezultate indică câteva lucruri foarte clare. Dintre alegătorii noştri, peste 59% consideră că este utilă o candidatură comună. Peste 80% din alegătorii PSD - ALDE consideră că această candidatură ar trebui să fie legată de persoana mea, (...) pentru că trebuie să avem o candidatură care să întrunească cele mai mari şanse de succes la viitoarea loterie pentru alegerile prezidenţiale. Din păcate, la discuţiile pe care le-am avut cu cei din PSD (...) am primit acelaşi răspuns la aceste argumente - PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. (...) A nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul este mai mic. Cred însă că, în acest moment, în PSD bântuie un aer defetist, un sentiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum pe care şi-l propun pare să fie să aibă un candidat care să ajungă în turul doi, dar nu îşi pun problema de a câştiga alegerile prezidenţiale. În ceea ce ne priveşte, ne dorim mai mult, ne dorim să câştigăm alegerile prezidenţiale", a declarat Tăriceanu, miercuri, după şedinţele forurilor de conducere ale partidului în care a fost desemnat şi validat, prin vot, candidatul ALDE în cursa pentru Cotroceni.

El a precizat că a existat ca variantă de lucru susţinerea unei candidaturi comune PSD - PRO România - ALDE.

"Variantele de lucru nu au putut fi materializate pentru că PSD îşi doreşte propriul candidat. Doamna Dăncilă mi-a spus că preşedinţii de organizaţii, colegii din PSD susţin că domnia sa trebuie să fie candidat. Nu putem decât să luăm act de acest lucru", a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

4 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video