Tăriceanu: Ministrul Justiției trebuie să prezinte un raport în Parlament privind activitatea Ministerului Public

Tăriceanu: Ministrul Justiției trebuie să prezinte un raport în Parlament privind activitatea Ministerului Public

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să prezinte un raport în Parlament privind activitatea Ministerului Public, arătând că acest lucru este prevăzut în lege.

"Această instituție (DNA—n.r.) a ieșit din zona oricărui control. Actualul ministru al Justiției, la începutul mandatului, a fost în situația de a prezenta, pe baza deciziei CCR de conflict constituțional la Ordonanța 13, un raport, după care toată lumea a spus că trebuia să ia o anumită decizie. Eu cred că ministrul Justiției, la câteva săptămâni după preluarea mandatului, era foarte greu să facă o evaluare și nu o face numai el. Legea prevede foarte clar că rolul acesta de evaluare îl are inspecția judiciară. Eu cred că ministrul a procedat corect. A cerut să se facă o evaluare a activității care nu mai fusese făcută de ani și ani de zile și a cerut acest lucru CSM, care a dat misiunea inspecției judiciare", a afirmat Tăriceanu la Antena 3.

El a spus că legea prevede că,, în fiecare an ministrul Justiției trebuie să prezinte un raport în fața Parlamentului cu privire la Ministerul Public.

"Ar trebui să vedem ce se întâmplă cu acest raport de evaluare pentru că altfel, legea prevede ca, în fiecare an, ministrul Justiției să prezinte un raport în fața Parlamentului privind activitatea Ministrului Public. Acest lucru nu s-a făcut în ultima perioadă, nici nu puteam să-i cerem domnului Toader, la o lună de la instalare, că el trebuie prezentat la începutul anului pentru anul anterior. Nici nu cred că puteam să facem acest lucru cu ministrul Justiției, dar acest lucru trebuie făcut", a adăugat Tăriceanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…