Tăriceanu: Nu am avut de gând, nu am de gând şi nici nu voi avea de gând să rup coaliţia

Tăriceanu: Nu am avut de gând, nu am de gând şi nici nu voi avea de gând să rup coaliţia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, luni, că nu a avut de gând, nu are de gând şi nici nu va avea de gând să rupă actuala coaliţie de guvernare.

"Am văzut zvonuri care s-au răspândit în stânga, dreapta, cu o rapiditate fantastică şi care dădeau drept sigură, dar nu numai la nivel jurnalistic am auzit acest zvon care a circulat în ultimele zile, ruperea coaliţiei, Tăriceanu - prim-ministru al unui guvern bazat pe o majoritate cu PNL, cu USR şi aşa mai departe. Am să vă spun de la început, ca să fie lucrurile clare: (...) nu am avut de gând, nu am de gând şi nici nu voi avea de gând să rup coaliţia. Şi acelaşi lucru cred că-l împărtăşeşte şi colegul meu, preşedintele PSD, domnul Dragnea", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu la Antena 3, întrebat despre posibilitatea ruperii coaliţiei PSD-ALDE.

Liderul ALDE a explicat că, în opinia sa, acest scenariu a pornit de la momentul invitării la Cotroceni de către şeful statului a partidelor parlamentare, când el a dat o serie de declaraţii care au fost interpretate distorsionat, referindu-se la proiectul pe care l-a iniţiat privind realizarea unui acord politic în domeniul justiţiei lansat către toate partidele parlamentare.

"Dacă o să vă uitaţi în documentul pe care l-am trimis, fiind, practic, o invitaţie la dialog între partidele parlamentare, pentru ca să ne punem cât de cât de acord şi să putem merge mai departe cu definitivarea, desăvârşirea reformei în justiţie, o să vă daţi seama că n-are nicio legătură cu speculaţiile care s-au făcut", a spus el.

Tăriceanu a reiterat că afirmaţiile sale referitoare la faptul că România nu este pregătită pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE au avut în vedere climatul politic din ţara noastră, şi nu partea care revine Guvernului în acest proces. "M-a bucurat că şi primul-ministru a spus, într-o declaraţie pe care a făcut-o: înţeleg ce vrea să spună domnul Tăriceanu, nu este vorba de pregătirea pe care trebuie să o facă Guvernul, ci este vorba de climatul politic din România", a spus el.

Preşedintele ALDE a punctat că actuala coaliţie de guvernare va merge mai departe, întrucât programul de guvernare trebuie îndeplinit.

"De ce cred că va merge coaliţia mai departe? Pentru că noi, în fond, mă refer la PSD şi la ALDE (...), ne-am angajat în faţa românilor la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar - să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, cu alte cuvinte, să punem capăt tuturor abuzurilor, exceselor, lucrurilor care au ieşit clar din normele statului de drept şi, pe de altă parte, avem şi un program economic care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, adică salarii, pensii mai mari, o performanţă şi un climat mai bun în domeniul antreprenorial şi aşa mai departe, infrastructură, pe învăţământ, pe educaţie, pe transporturi. Deci, avem nişte lucruri la care ne-am angajat şi eu cred că avem această responsabilitate, în pofida unor momente care pot să apară, diferenţe de analiză şi acest lucru nu e nimic grav", a susţinut Tăriceanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...