Tăriceanu: Nu m-am hotărât dacă să candidez la prezidenţiale; dacă voi candida, nu voi face anunţul de pe acum

Tăriceanu: Nu m-am hotărât dacă să candidez la prezidenţiale; dacă voi candida, nu voi face anunţul de pe acum

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că nu s-a decis dacă va candida la alegerile prezidenţiale, iar, dacă va candida, nu va face anunţul de pe acum.

"Eu nu m-am hotărât să anunţ o astfel de candidatură şi nici nu o voi face foarte curând. Nu m-am hotărât dacă să candidez, dacă să nu candidez şi, dacă voi candida, în orice caz nu voi face anunţul de pe acum. Aceasta e o chestiune care, sigur, trebuie să fie făcută pe baza unei analize foarte serioase şi în urma unei decizii a partidului. Noi astfel de lucruri nu le-am discutat şi nu avem în plan să le discutăm, deci nu e o problemă de actualitate", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă în coaliţie s-a discutat despre o candidatură comună la prezidenţiale, Tăriceanu a infirmat.

"Nu am discutat acest lucru niciun moment. (...) Avem o coaliţie politică care a funcţionat până acum foarte bine şi care funcţionează bine şi în continuare. (...) Eforturile şi preocupările noastre sunt axate pe îndeplinirea programului de guvernare", a răspuns preşedintele ALDE.

Pe de altă parte, acesta a arătat că în cadrul ALDE se vor face sondaje pe judeţe pentru pregătirea alegerilor din 2020.

"Pot să vă confirm că am hotărât să facem nişte sondaje pentru filialele noastre, deci pe judeţe, pentru că trebuie să ne pregătim pentru alegerile din 2020, alegerile parlamentare şi locale, şi mă interesează de pe acum să vedem care sunt candidaţii cu potenţial pe care îi avem. Sigur, ne interesează să vedem cum stăm la un an şi câteva luni de la începerea guvernării", a mai spus Tăriceanu, la Senat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!