Tăriceanu: Nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă e cazul să umflăm balonul aşa tare

Tăriceanu: Nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă e cazul să umflăm balonul aşa tare

Preşedintele Senatului, Bășin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă că nu are suficiente date pentru a spune dacă procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, trebuie să demisioneze, dar sub nicio formă decizia aceasta nu este în Parlament. El mai spune că prescrierea faptelor din dosarul Microsoft nu reprezeintă „singurul eşec care face să se cutremure DNA”.

"Să ştiţi că dosarul Microsoft nu e singurul eşec care face să se cutremure DNA. Mi se pare grav ce s-a întâmplat pentru că acolo sunt o serie de nume, oameni oneşti, care cred că au fost acuzaţi pe nedrept. Nu s-au găsit probe acuzatoare şi dosarul a trenat destul de mult, iar oamenii aceia au avut de suferit", a declarat Tăriceanu,

Acesta afirmă că numărul foarte mare de dosare trimise înapoi „pun sub semnul întrebării în mod serios” DNA. Tăriceanu a spus că nu neagă faptul că în România este corupţie, dar nu „e cazul să umflăm balonul aşa de tare”

“(…) Toate aceste abuzuri, precum şi numărul foarte mare de dosare trimise înapoi  la procuratură pun sub semnul întrebării în mod serios activitatea acestei instituţii. Chiar şefa DNA spunea acum câteva zile că majoritatea dosarelor sunt pe abuz în serviciu, o infracţiune care nu e de corupţie, dar asimilată corupţiei. De aici, bilanţul umflat. Nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă e cazul să umflăm balonul aşa de tare. Cred că domnul ministru o să aibă o analiză consistentă de prezentat şi astept să văd raportul şi concluziile”, a mai afirmat el, referdinu-se la raportul pe care urmează să-l prezinte în Parlament ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

De asemenea, întrebat dacă este de părere că prorurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, trebuie să demisioneze, liderul ALDE a spus că nu are suficiente date pentru a da un răspuns, dar decizia „nu stă sub nicio formă la Parlament”.

„Nu am suficiente date, doar cele pe care le văd în spaţiul public. Nu am calitatea de ministru să fac o analiză amănunţită şi nu mă pot pronunţa. Decizia nu stă sub nicio formă la Parlament", a spus Tăriceanu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…