Tăriceanu: Parlamentarii ALDE vor continua să acționeze pentru a îngrădi manifestările antidemocratice ale statului paralel

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă, într-un mesaj prilejuit de Ziua Constituției, că parlamentarii ALDE vor continua să acționeze pentru "a îngrădi manifestările antidemocratice ale statului paralel".

 "Astăzi, de ziua Constituției, vreau să reamintesc articolul 61 (1) din Legea fundamentală: 'Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării'. Vreau să le transmit tuturor românilor că parlamentarii ALDE vor continua să acționeze pentru a îngrădi manifestările antidemocratice ale statului paralel și pentru a proteja drepturile și libertățile cetățenilor. În același timp, adresez un îndemn tuturor instituțiilor publice, partide și actori instituționali să respecte Constituția și principiile ei", se arată într-o postare a lui Tăriceanu de pe Facebook.

El susține că "teama oamenilor de la vârful sistemului paralel" că își vor pierde funcțiile a generat "reacții nedemocratice".

"Pe zi ce trece, constat ca Parlamentul României deranjează pe mulți oameni de la vârful sistemului paralel. Parlamentarii au "tupeul" (cu ghilimele de rigoare) să pună întrebări despre intervențiile nepermise ale acestora în procesul electoral și "îndrăzneala' sa dezbată și să voteze legi care pot contribui la stoparea abuzurilor și încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor. Teama acestor oameni de la vârful sistemului că își vor pierde funcțiile și puterea a generat reacții nedemocratice, dincolo de limita Constituției, inclusiv amenințări voalate la adresa parlamentarilor. Din păcate, sistemul paralel este protejat de unii politicieni care speră că, asistați de acesta, vor ajunge din nou la putere fără să câștige alegeri", a mai scris Tăriceanu pe Facebook.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …