Tăriceanu: Prezenţa mea la Comisia SRI, dovada că toţi trebuie să ne comportăm în acelaşi fel

Tăriceanu: Prezenţa mea la Comisia SRI, dovada că toţi trebuie să ne comportăm în acelaşi fel

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, marţi, că prezenţa sa pentru audiere în faţa Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI reprezintă "o obligaţie" şi "o dovadă" că fiecare invitat trebuie să se comporte în acelaşi fel, respectănd legea şi instituţiile statului.

"Am fost invitat să fiu audiat la Comisia SRI şi eu consider că nimeni nu e mai presus de lege. Este obligaţia ca mea cetăţean să mă prezint în faţa comisiei indiferent de funcţia pe care o ocup în stat. Acest lucru face o aluzie directă la comportamentul altor persoane din statul român care au refuzat să se prezinte în faţa comisiilor parlamentare, oricare ar fi ele. Este o obligaţie de la care nu putem să ne derobăm, este o responsabilitate, şi dacă şefa DNA crede că este mai presus de lege, denotă o atitudine şi un comportament pe care eu nu pot să-l accept. Prezenţa mea astăzi la comisie este dovada că toţi trebuie să ne comportăm în acelaşi fel şi să respectăm legea şi instituţiile statului ", a spus Tăriceanu după audierea în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

El a explicat că a venit cu toată deschiderea în faţa Comisiei pentru că "informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt îngrijorătoare şi trebuie verificate".

"Nu înţeleg atitudinea preşedintelui României care refuză să accepte aceste realităţi. Avem toţi dreptul şi există beneficiul îndoielii, dar ca preşedinte ar fi avut măcar obligaţia să exprime anumite rezerve şi să nu dea credit nelimitat instituţiei denumită DNA şi şefei acesteia, în condiţiile în care deja la DNA s-au petrecut lucruri foarte grave, motiv pentru care procurorul Negulescu a fost deja exclus din magistratură. Cred că este obligaţia noastră ca oameni politici responsabili, şi cei care avem funcţii de decizie, să ascultăm mesajele pe care le primim din societate ridicate de mass-media cu privire al abuzuri, la excese, să le analizăm şi dacă constatăm anumite defecţiuni să le corectăm. Acesta este spiritul în care m-am prezentat la comisie şi modul în care eu am abordat cel puţin răspunsurile din această perspectivă", a adăugat Tăriceanu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?