Tăriceanu: Salut decizia pe care ÎCCJ a dat-o astăzi în dosarul lui Victor Ponta

Tăriceanu: Salut decizia pe care ÎCCJ a dat-o astăzi în dosarul lui Victor Ponta

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, salută decizia pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dat-o joi în dosarul lui Victor Ponta, precizând că cea mai înaltă instanţă de judecată "dă o dovadă de independenţă şi arată că înţelege să îşi exercite rolul atribuit de Constituţie".

"Decizia a fost luată fără a ţine cont de presiunile externe venite şi este o dovadă că aşa trebuie să funcţioneze un sistem democratic. Cred că reformele din Justiţie vor genera din nou încrederea în valorile democratice şi liberale de care România are nevoie. În ultimele săptămâni am văzut multe exemple de independenţă în numeroase instanţe de judecată şi sunt sigur că dovezile despre abuzurile şi excesele statului paralel au cântărit greu în aceste decizii", scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', au fost achitaţi joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Rovinari - Turceni" .

În acelaşi dosar, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu, iar Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni, şi Laurenţiu Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, au fost achitaţi.

Decizia nu este definitivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...