Tăriceanu: Se impune sesizarea PE, CE şi a Comisiei de la Veneţia pentru atacuri la instituţiile democratice

Tăriceanu: Se impune sesizarea PE, CE şi a Comisiei de la Veneţia pentru atacuri la instituţiile democratice

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că se impune sesizarea Parlamentului European (PE), a Comisiei Europene (CE) şi a Comisiei de la Veneţia pentru "atacuri repetate" la instituţiile fundamentale ale justiţiei şi democraţiei parlamentare, făcând referire, printre altele, la Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Democraţie doar cu aprobare de la Palatul Victoria! Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban, i se cere demiterea! Pentru că judecătorii de la Curtea Constituţională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceştia sunt atacaţi la baionetă! În general, tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis şi schimbat! Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măştii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că loveşte în principiile fundamentale ale democraţiei, în instituţii care, îi place sau nu, servesc interesul public şi nu unul de partid!", a scris Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, "atacurile repetate la justiţie, la Parlament, la drepturile şi libertăţile cetăţeanului se constituie "în ameninţări serioase la democraţie şi la statul de drept".

"Ştiţi că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar această ofensivă la adresa democraţiei trebuie semnalată tuturor celor care mai au ochi să vadă şi urechi să audă! Cred că se impune sesizarea Parlamentului European şi a Comisiei Europene, precum şi a Comisiei de la Veneţia! Atacurile repetate la justiţie, la instituţiile fundamentale ale justiţiei şi democraţiei parlamentare trebuie sancţionate în orice fel cu putinţă. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-işti nu se află în ţară, ci în afara ei!", a adăugat Tăriceanu.

Liberalii au depus, luni, la Parlament, cererea de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”