Tăriceanu: Se impune sesizarea PE, CE şi a Comisiei de la Veneţia pentru atacuri la instituţiile democratice

Tăriceanu: Se impune sesizarea PE, CE şi a Comisiei de la Veneţia pentru atacuri la instituţiile democratice

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că se impune sesizarea Parlamentului European (PE), a Comisiei Europene (CE) şi a Comisiei de la Veneţia pentru "atacuri repetate" la instituţiile fundamentale ale justiţiei şi democraţiei parlamentare, făcând referire, printre altele, la Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Democraţie doar cu aprobare de la Palatul Victoria! Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban, i se cere demiterea! Pentru că judecătorii de la Curtea Constituţională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceştia sunt atacaţi la baionetă! În general, tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis şi schimbat! Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măştii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că loveşte în principiile fundamentale ale democraţiei, în instituţii care, îi place sau nu, servesc interesul public şi nu unul de partid!", a scris Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, "atacurile repetate la justiţie, la Parlament, la drepturile şi libertăţile cetăţeanului se constituie "în ameninţări serioase la democraţie şi la statul de drept".

"Ştiţi că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar această ofensivă la adresa democraţiei trebuie semnalată tuturor celor care mai au ochi să vadă şi urechi să audă! Cred că se impune sesizarea Parlamentului European şi a Comisiei Europene, precum şi a Comisiei de la Veneţia! Atacurile repetate la justiţie, la instituţiile fundamentale ale justiţiei şi democraţiei parlamentare trebuie sancţionate în orice fel cu putinţă. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-işti nu se află în ţară, ci în afara ei!", a adăugat Tăriceanu.

Liberalii au depus, luni, la Parlament, cererea de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”