Tăriceanu: Solicitarea în cazul Oprea va fi discutată miercuri în Biroul permanent

Tăriceanu: Solicitarea în cazul Oprea va fi discutată miercuri în Biroul permanent

Biroul permanent al Senatului va discuta, miercuri, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale față de fostul vicepremier Gabriel Oprea, a anunțat președintele acestui for legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Ieri a fost primită solicitarea procurorului general... în fine, a persoanei care a fost delegată din partea procurorului general să trimită dosarul către Senat. Azi am luat legătura cu colegii mei și m-am consultat cu câțiva dintre membrii Biroului permanent și mâine, la ora 11,00, am convocat Biroul permanent, care are obligația să repartizeze dosarul la Comisia juridică, ce va întocmi un raport și îl va înainta Biroului permanent și apoi solicitarea va fi supusă plenului", a precizat Tăriceanu, la Senat.

Călin Popescu-Tăriceanu a ținut să precizeze că cvorumul necesar lucrărilor ședinței Biroului permanent va fi asigurat.

"De ieri am spus că doresc să fac o consultare cu colegii și din această consultare, văzând că este disponibilitate de timp, ca să nu existe cumva tot felul de comentarii legate de o posibilă tergiversare, am luat această hotărâre (de convocare a Biroului permanent — n.r.). Pot spune că, dacă ne-am fi întrunit luni în cadrul BP, probabil calendarul ar fi fost în mare același. Cei care sunt membri în BP, și sigur că va trebui să asigurăm cvorumul, vor fi aici", a mai spus Tăriceanu.

Acesta a adăugat că senatorii juriști urmează să se reunească în ședință pentru a discuta cazul Oprea săptămâna viitoare, "de marți încolo".

"Noi ne întrunim săptămâna viitoare, reîncepe activitatea parlamentară. Marți se întrunește Comisia juridică. Deci, de marți încolo, dar nu pot să dau o dată pentru raportul Comisiei juridice, însă, așa cum știți, nu durează foarte mult. Dosarul va fi tratat cu toată disponibilitatea. Nu vreau să folosesc termenul de 'celeritate', că nu mi se pare acesta cel mai important criteriu", a precizat Tăriceanu.

Întrebat dacă, la nivelul ALDE, a fost luată o decizie cu privire la solicitarea Justiției, Tăriceanu a replicat: "De ieri până azi nu s-a luat nicio decizie, mai ales că ieri am încheiat ședința (Biroului politic al partidului — n.r.) la ora 16,00 și dosarul a venit ulterior".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA