Tăriceanu: Sunt dezamăgit de discursul președintelui; toți liderii politici ar trebui să găsească calea către dialog

Tăriceanu: Sunt dezamăgit de discursul președintelui; toți liderii politici ar trebui să găsească calea către dialog

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că este dezamăgit de discursul șefului statului, Klaus Iohannis, din plenul reunit al Parlamentului.

"Sunt, practic, dezamăgit de discursul președintelui, pentru că m-am așteptat, și am și spus acest lucru, ca, în acest moment de tensiune, în acest moment de criză politică, președintele, cu înțelepciunea de care ar trebui să dea dovadă toți liderii politici la care am făcut apel, și la partide și la cei care conduc cele mai importante instituții democratice ale statului, ar trebui să găsească calea către dialog, de detensionare, pentru că este un interes care e mai presus de un interes partizan. Din discursul președintelui, dincolo de faptul că a arătat ca de foarte multe ori că vine la Parlament și vrea să dea lecții Parlamentului și nu numai lecții, să spună ce să facă, ceea ce este inacceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă așteptam. Faptul că vorbim de luminițele din Piața Victoriei nu reprezintă soluția pe care românii probabil o așteaptă de detensionare a acestei situații. Eu cred că singura posibilitate pe care o avem și pe care i-am recomandat-o președintelui este aceea de dialog", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a amintit că va iniția un dialog cu toate instituțiile care au relevanță în domeniu, pentru că Justiția "nu este un câmp în care să se războiască anumite instituții de forță cu drepturile și libertățile cetățenilor".

"Noi lucrurile acestea trebuie să le rezolvăm. Apoi, nu pot să nu remarc, stau și mă întreb, ce era în capul președintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului. Păi în momentul în care tu însuți ești condamnat pentru modul în care ai obținut niște case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenit, nu se știe dacă ți-ai plătit impozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte, foarte nepotrivit. Cred că funcția de președinte presupune o anumită experiență politică, o anumită pregătire, pe care, în mod evident, președintele pare să nu o aibă", a încheiat Tăriceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale