Tăriceanu: Suntem într-o situație de criză pe care nu mi-aș fi imaginat să ajungem să o trăim din nou

Tăriceanu: Suntem într-o situație de criză pe care nu mi-aș fi imaginat să ajungem să o trăim din nou

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că România se află într-o situație de criză politică similară cu momentele care au punctat mandatele de șef al statului ale lui Traian Băsescu.

"Mă refer la situația politică în care ne aflăm, o situație de criză pe care nu mi-aș fi imaginat să ajungem să o trăim din nou. Parcă revăd momentele care au punctat mandatul președintelui precedent, Traian Băsescu, momentele de criză politică majoră pe care le-a traversat România. Vreau să subliniez că intenția noastră, a ALDE și PSD, este de a evita cu orice preț o criză politică, pentru că o criză politică are consecințe defavorabile asupra României pe multiple planuri — în plan politic, economic — și efectele se văd imediat. La nivelul societății este o îngrijorare, o temere pe care oamenii o resimt. Toate aceste lucruri mi-aș fi dorit să fie evitate. Din păcate, demersul nostru constituțional bazat pe alegerile din 11 decembrie a fost desconsiderat de președinte", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că președintele Iohannis trebuie să justifice refuzul de a desemna prim-ministrul propus de PSD și ALDE.

"Numirea pe care președintele ar fi trebuit să o facă a fost refuzată fără niciun fel de justificare, lucru care mi se pare inexplicabil într-o societate modernă, democratică. Un astfel de refuz trebuia însoțit de o minimă justificare, pentru ca să nu se interpreteze actul președintelui ca un act arbitrar, de exces de putere, exces de autoritate, așa cum este în momentul de față", a adăugat Tăriceanu.

El a amintit că, împreună cu liderii social-democrați, a hotărât să ia un timp de reflecție politică pentru a găsi o soluție pentru evitarea crizei politice iar forurile de conducere ale PSD și ALDE se vor reuni separat pentru a lua o decizie care va fi coordonată.

"Ieri, împreună cu liderii PSD, am discutat și am hotărât să luăm un timp de reflecție politică pentru a găsi o soluție politică pentru a evita și mai mult afundarea într-o criză politică și mai adâncă în care pare să arunce România. Nu ne dorim o astfel de situație și astăzi în forurile de conducere și noi cei de ALDE și cei de la PSD vom discuta să vedem care este soluția cea mai potrivită pentru a evita o criză politică de proporții care ar putea să zdruncine România. În cursul zilei de astăzi, vom avea o reuniune a structurii de conducere a ALDE și decizia luată o vom coordona cu cei de la PSD", a explicat Tăriceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”