Tăriceanu: Vom cere retrimiterea proiectului grațierii la comisie pentru a fi adoptat în forma Guvernului

Tăriceanu: Vom cere retrimiterea proiectului grațierii la comisie pentru a fi adoptat în forma Guvernului

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că proiectul de lege privind grațierea unor pedepse va intra în ședința plenului de luni pentru a fi retrimis la Comisia juridică unde va fi adoptat în forma avansată de Guvern.

"Am făcut propunerea pentru adăugarea pe ordinea de zi a proiectului legii grațierii, având în vedere că, la Comisia juridică, s-a întocmit raportul. Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coaliției PSD-ALDE, este că vom cere în plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern. E forma pe care o susținem și dorim ca, din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulențele care au avut loc săptămâna trecută", a afirmat Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului.

Întrebat de ce se intenționează a se reveni la forma Guvernului, președintele Senatului a spus că nu este de acord cu grațierea extinsă a faptelor de corupție și nici cu alte modificări survenite asupra textului în comisie.

"Nu susținem acele formule care au fost la un moment dat aprobate — e adevărat după aceea s-a revenit la nivelul comisiei — de grațiere extinsă pentru faptele de corupție. Vreau să spun foarte clar, fără niciun fel de echivoc: nu susținem acest punct de vedere. (...) S-au făcut și alte modificări pe care nu le considerăm a fi oportune", a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că "există puncte de vedere exprimate și de CSM, care trebuie analizate".

"Din punctul lor de vedere, sunt anumite prevederi care fac legea să fie inaplicabilă și vrem să facem o discuție la care să invităm și CSM și MJ, pentru a pune aceste lucruri în acord", a explicat președintele Senatului, adăugând că este suficient timp pentru astfel de discuții, câtă vreme legea are ca termen de adoptare tacită data de 23 mai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...